«Ξέπλυμα» της χούντας από το προπαγανδιστικό όργανο της ΝΔ

«Ξέπλυμα» της χούντας από το προπαγανδιστικό όργανο της ΝΔ

Ντροπιαστική απόπειρα διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας για το Πολυτεχνείο επιχείρησε ο γνωστός προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ στα social media, η «Ομάδα Αλήθειας», αναρτώντας σχετικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζει τα γεγονότα «διανθισμένα» με ορισμένες από τις… διαχρονικές αθλιότητες ακροδεξιών αποχρώσεων.

Η άθλια προπαγάνδα δομήθηκε έχοντας ως «πυρήνα» την «καπηλεία του Πολυτεχνείου από την Αριστερά», προσθέτοντας σημεία ανιστόρητης καταγραφής και ερμηνείας των γεγονότων που έχουν ως στόχο να πλήξουν τον αντιδικτατορικό αγώνα, δίνοντας παράλληλα… ελαφρυντικά στο χουντικό καθεστώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αθλιότητας είναι -μεταξύ άλλων- η σημείωση ότι οι φοιτητές… διανυκτέρευσαν στον χώρο του Πολυτεχνείου (διότι η αναφορά και μόνο της κατάληψης φαίνεται ότι προκαλεί… αλλεργία), ενώ παρατηρείται ότι δεν υπήρξε… μέριμνα ώστε να ελεγχθεί το ποιος μπαίνει στον χώρο, ο οποίος μετατράπηκε σε «στίβο πολιτικών αντιθέσεων».

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη «μετατροπή των σπουδαστικών αιτημάτων σε πολιτικά», με την «Ομάδα Αλήθειας» να περιγράφει «επιδερμικά» την ουσία του αντιδικτατορικού αγώνα. Στη συνέχεια η προπαγάνδα «μαύρισε» ακόμη περισσότερο, καθώς σημειώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν «πληροφορίες» για το γεγονός πως στο κτίριο μεταφέρθηκαν όπλα τα οποία «θορύβησαν» το χουντικό καθεστώς, αλλά και για το γεγονός πως οι στρατιωτικοί «είχαν προειδοποιήσει τους φοιτητές να απομακρυνθούν από τον χώρο» πριν εισβάλλει το άρμα. Λεπτομέρειες που φανερώνουν τις προθέσεις της «Ομάδας Αλήθειας» για ξέπλυμα του χουντικού καθεστώτος και των… προθέσεών του.

Η «Ομάδα Αλήθειας» τερμάτισε το «κοντέρ» της «μαύρης προπαγάνδας» αναφέροντας ότι νεκροί υπήρξαν εκτός και όχι εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, λες και  το που… ακριβώς άφησαν την τελευταία τους πνοή όσοι συμμετείχαν στην εξέγερση ευρισκόμενοι εντός ή πέριξ του πανεπιστημιακού ιδρύματος, αλλάζει την ουσία της δολοφονικής καταστολής των μηχανισμών της χούντας, ή τον σκοπό της συγκλονιστικής των φοιτητών και του λαού ενάντια στο καθεστώς.

Μέσω σκοτεινών, «γκεμπελίστικων» μεθόδων, «αναδύεται» εντέχνως ο πυρήνας της ρυπαρής ρητορικής ακροδεξιών στοιχείων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς, δημιουργώντας κλίμα αμφισβήτησης και υποβάθμισης της ιστορικής εξέγερσης, ταυτόχρονα με τη χρησιμοποίηση ολοφάνερων «πινελιών» για τον ρόλο του χουντικού καθεστώτος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter