Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

Ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία δυο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, ωστόσο σήμερα ενώπιον του Εφετείου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την πλευρά υποστήριξης της κατηγορίας να λέει πως έχει υποβάλλει αίτημα στις φυλακές Κορυδαλλου, την ΕΛ.ΑΣ και την Europol προκειμένου να διερυνηθούν οι συνθήκες θανάτου βασικού μάρτυρα της υπόθεσης.

Πρώτη στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η σύζυγος του θύματος Βικτώρια Καρύδα, η οποία ανεβαίνοντας στο βήμα ψιθύρισε: «Γιατί πρεπει να πάω δίπλα τους; δε γουστάρω να είμαι δίπλα τους ….(σ.σ.στους κατηγορούμενους)» και δέχτηκε παρατήρηση από την πρόεδρο.

«Εγω έλειπα απο το σπίτι, είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγος μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκινητό του, είδα από την κάμερα, αυτον που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ. τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί το σύζυγο μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του που τον δολοφόνησαν» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Ποια είναι τα στοιχεία που σας δίνουν αυτη τη βεβαιότητα, ότι δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον άντρα σας είναι ο πρώτος κατηγορούμενος;

Μαρτυρας. Εξείχε η κοτσίδα του απο το καπέλο που φορούσε. Φορούσε μαύρα ρούχα …

Προεδρος: Τον άλλο κατηγορούμενο τον είδατε καθόλου;

Μαρτυρας: Έτρεχε, το είδαμε απο τις κάμερες. Είδαμε ότι είχαν περάσει πολλά αυτοκίνητα απο το δρίμο έξω απ το σπίτι, τα οποία είχαν νοικιάσει οι κατηγρούμενοι. Είχαν παραδώσει όλα τα αυτοκίνητα άπλυτα και έπλυναν μόνο αυτό με το οποίο δολοφονησαν τον άντρα μου έπλυνα. Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο και από που είχε αυτό νοκιαστεί. Ο δολοφόνος του άντρα μου εβγαλε εισητήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία.

Αναφερόμενη στον πρώτο κατηγορούμενο και εμφανως φορτισμένη συναισθηματικά και ανάμεσα σε λυγμουσ η μαρτυρασ κατέθεσε ότι «άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυρβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβελεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμρνο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του. Εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιουριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρο του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα κι ένα smart. Με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε!».

«Ο συζυγος μου είχε ένα πιστόλι που το βρήκα το χρηματοκιβώτιο και το παρέδωσα στην αστυνομία. Ήταν καινούργιο και χωρίς σφαίρες» είπε εκτιμώντας ότι ο συζυγός της είχε το όπλο για τους κλέφτες που έμπαιναν σε σπίτια της περιοχής. «Έχουμε δυο μικρά παιδιά. Ο κόσμος σκοτώνει ανθρώπους, τι να πρωτοφοβάσαι!» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Τον άνδρα μου τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Να βρούνε ποιοι τους πλήρωσαν!».

Υπεράσπιση: Ήταν γκανστερ ο συζυγος σας; Αυτό έγραψε μια εφημερίδα της Αυστραλίας.

Β. Καρύδα: Ο άνθρωπος μου ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα. Ο συζυγος μου δεν είχε πρόβλημα με κανένα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δικάσιμου κατέθεσαν επίσης ο υπάλληλος ξενοδοχείου στο οποίο έκλεισαν δωμάτιο οι δυο κατηγορούμενοι, αλλά κι δυο μάρτυρες που αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το οποιο χρησιμοποίησαν οι δράστες για την εκτέλεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter