Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με τον Γιώργο Βασιλειάδη να παρουσιάζει την Εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, βάση εισήγησης, το Διαρκές Συνέδριο προτείνεται να διεξαχθεί στις 26-27 Αυγούστου και θα “εγκρίνει τυπικά τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, προτείνεται να πραγματοποιηθεί εκλογή Προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και στην περίπτωση περισσοτέρων των δύο υποψηφιοτήτων, δεύτερος γύρος στις 10 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, προτείνεται η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Να σημειωθεί ότι άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα διατυπωθεί στο ανώτατο πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. πρόταση διαφορετική όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής εκλογής Προέδρου.

Επιπλέον, σε οτι αφορά τον σχεδιασμό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως είχε γράψει ήδη το documentonews.gr, προτείνεται να εξουσιοδοτήσει η Κ.Ε. την Πολιτική Γραμματεία ώστε να “λάβει αποφάσεις για τις περιφέρειες και σε αυτό το επίπεδο να εξετάσεις και τις υποψηφιότητες κεντρικών στελεχών. Σε επίπεδο Δήμων, θα ανακοινωθούν στηρίξεις εκεί που έχουν προχωρήσει πι σχετικές διαδικασίες και θα ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους από τα κομματικά όργανα”.

Τέλος, παρά τα σενάρια που κυκλοφορούσαν σε έντυπο μαι ηλεκτρονικό τύπο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσε το παρών και ως εκ του του δεν θα λάβει το λόγο να τοποθετηθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter