Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης μετοχών της Alpha Bank

Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης μετοχών της Alpha Bank

Ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου και λήγει στις 10 Νοεμβρίου η ανταγωνιστική πλειοδοτική διαδικασία για την πώληση του 9% της Alpha Bank που κατέχει το ελληνικό δημόσιο μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η διαδικασία αυτή προβλέπεται από τον νόμο και είναι το επόμενο υποχρεωτικό βήμα μετά την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς από τη UniCredit για την αγορά του 9% της Alpha Bank με τίμημα 1,33 ευρώ ανά μετοχή. Το τίμημα αυτό βρίσκεται στα επίπεδα που βρισκόταν η μετοχή της Alpha προτού ανακοινωθεί η στρατηγική συμφωνία με τη UniCredit και, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι πολύ χαμηλό καθώς αντιπροσωπεύει το 0,52 της λογιστικής αξίας της Alpha Bank, τη στιγμή που οι μετοχές του ΤΧΣ στη Eurobank πουλήθηκαν στο 0,95 της λογιστικής τους αξίας. Συν τοις άλλοις, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η μετοχή της Alpha έχει καταγράψει άνοδο 11% φτάνοντας το 1,41 ευρώ, συνεπώς η προσφορά της UniCredit δεν θεωρείται πλέον ανταγωνιστική.

Μέσω της πλειοδοτικής διαδικασίας το ΤΧΣ θα επιδιώξει να διαπιστώσει αν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι αγοραστές διατεθειμένοι να δώσουν υψηλότερο τίμημα για τις μετοχές της Alpha ή αν η ιταλική τράπεζα θα υποβάλει νέα, βελτιωμένη προσφορά. Αν πάντως η UniCredit δεν αποκτήσει το 9% των μετοχών από το ΤΧΣ, έχει δεσμευτεί να αγοράσει τουλάχιστον το 5% της Alpha Bank εντός 24 μηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter