Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

Συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της προχθεσινής επιτυχημένης πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Σκοπός της συνεδρίασης είναι η οργάνωση των λεπτομερειών της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και θα οδηγήσει το κόμμα στο έκτακτο Συνέδριο πριν τις εσωκομματικές κάλπες.

Δεν αποκλείεται σήμερα να έχουμε και μια πρώτη εικόνα του χρονοδιαγράμματος. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει το Συνέδριο στις αρχές Νοέμβρη και οι εκλογές μερικές εβδομάδες μετά.

Επίσης, μένει να αποφασιστεί (αυτό θα γίνει πιθανότατα στην Κεντρική Επιτροπή) αν εκλεγούν νέοι σύνεδροι, ή αν θα είναι οι ίδιοι του Φεβρουαρίου.

«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι ένα σαφές μήνυμα για αλλαγή πορείας, μακριά από την εσωστρέφεια, τον διχασμό, τη λογική των εσωτερικών εχθρών και την παραπολιτική. Παράλληλα, είναι ένα ισχυρό σήμα για ενότητα, συνθέσεις, εξωστρέφεια και παραγωγή πολιτικής. Συντεταγμένα και συλλογικά προχωράμε στα επόμενα βήματα για την ανάταξη του κόμματος μας» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

Το άδειασμα και τα «καραγκιοζιλίκια»

Ο Στέφανος Κασσελάκης με την προχθεσινή του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή, όπου μίλησε για «κουκούλες» στα μέλη του Οργάνου, έδειξε την πικρία και την ενόχλησή του από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο τον κήρυξε έκπτωτο από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο τρόπος που επιλέχτηκε τελικά, αυτός της μυστικής ψηφοφορίας, ήταν απόφαση του Σώματος, απολύτως σεβαστή. Και εκ των υστέρων δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση περί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Ήταν μια άψογη και απόλυτα δημοκρατική διαδικασία» είπε η Ράνια Σβίγκου, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον τέως πρόεδρο.

«Δεν μπήκαν κουκούλες στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με τη μυστική ψηφοφορία. Βγήκε το φίμωτρο από τη συνείδησή τους με τη μυστική ψηφοφορία. Απελευθερώθηκε η συνείδηση των μελών και μπόρεσαν να ψηφίσουν χωρίς επιρροές, πιέσεις, εκβιασμούς, τρομοκρατία, μπούλινγκ» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Εμφανώς εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Πέτρος Παππάς στο MEGA.

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το κόμμα «αχταρμά» και είπε πως είναι «καραγκιοζιλίκια να ψηφίζουν οι μισοί στην κάλπη και οι άλλοι μέσω τηλεφώνου».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης – Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα

Πυρά από τον Φάμελλο

Παίρνει το …όπλο του σιγά σιγά ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον κατήφορο και τη συρρίκνωση του κόμματος. Υπάρχει απαξίωση των οργανώσεων, υπάρχει αποστράτευση πολλών συντρόφων και συντροφισσών, υπάρχει μία απαξίωση στην κοινωνία από επιλογές του προέδρου» είπε στο Κόκκινο και συμπλήρωσε:

«Οι προσωπικές διαδρομές και ο αρχηγισμός δεν αντιστοιχεί όχι απλά στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν κάνει καλό και στην κοινωνία […] Οφείλω να πω ότι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα για να έχουμε και καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας».

Η Ρένα Δούρου

Χθες το βράδυ κυκλοφόρησε έντονα η φήμη πως η Ρένα Δούρου θα είναι σίγουρα μία εκ των υποψήφιων προέδρων. Η αλήθεια είναι πως η ίδια ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το μόνο που διαψεύδει είναι τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως …έστησε παγίδα στον Στέφανο Κασσελάκη και πως τον οδήγησε στην καθαίρεση.

Από το περιβάλλον της, λένε πως δεν θα πρότεινε ποτέ τον εαυτό της για τη θέση του προέδρου. Τα πράγματα όμως μπορεί να είναι διαφορετικά αν την προτείνει ένας σημαντικός αριθμός μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ… Οπότε, μπορούμε να πούμε πως τα πάντα είναι ανοιχτά. Άλλωστε φαίνεται ότι έχουμε αρκετές μέρες ακόμη πριν ολοκληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων.

Μέχρι στιγμής, άλλοι πιθανοί υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Παύλος Πολάκης, ο Νικόλας Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος, ενώ έχει αναπτυχθεί και μια φημολογία για τον Νίκο Παππά, ο οποίος από χθες ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter