Χείρα βοηθείας κυβερνητικής παραπληροφόρησης από τον Γεραπετρίτη

Χείρα βοηθείας κυβερνητικής παραπληροφόρησης από τον Γεραπετρίτη

Χρυσό βατόμουρο πρέπει να διεκδικήσει η κυβέρνηση στην παραπληροφόρηση, στην άρνηση απάντησης και στη διαστρέβλωση. Αν θέλετε, και Όσκαρ παραπληροφόρησης.

Μετά τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη που απάντησε (υποτίθεται) στον Αλέξη Τσίπρα επί των προτάσεών του για την αντιμετώπιση της πανδημίας με ψέματα, διαστρεβλώσεις και προφανώς έλλειμμα ενημέρωσης, τη σκυτάλη πήρε σήμερα άλλος ένας επιφανής άριστος του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Και αν στον πρωθυπουργό αρέσει το «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», ο κ. Γεραπετρίτης προτιμά το «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μήνες ολόκληρους!

Στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την παραγωγή εμβολίων στην Ελλάδα με άδεια της πατέντας ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε πάλι τις υποχρεώσεις της χώρας στην κοινή ευρωπαϊκή θέση αρνούμενος να αναφερθεί στη Γερμανία και την Κύπρο που η μεν πρώτη αγόρασε δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μετά από διμερείς συμφωνίας, η δε δεύτερη απευθύνθηκε στο Ισραήλ. Ίσως βέβαια να υπάρχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αποκαλυφθεί στο μέλλον(αυτό έγινε στην περίπτωση της Γερμανίας.

Έτσι ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για «ειλημμένες, κοινές αρχές εντός Ε.Ε.: κεντρικό σύστημα διανομής εμβολίων και δέσμευση των κρατών – μελών» για να καταλήξει ότι υπάρχει κίνδυνος «φαρμακευτικής πλειοδοσίας και πειρατείας». Δηλαδή υποννοεί ο κ. Γεραπετρίτης πως Γερμανία και Κύπρος επέλεξαν αυτούς τους κακούς δρόμους;

Αλλά η κυβέρνηση που δεν μπορούσε να παράξει ούτε μια ιατρική μάσκα χωρίς τη βοήθεια του πρωθυπουργικού φίλου και ιδιώτη, δεν βλέπει τη δυνατότητα παραγωγής εμβολίων με τις αντίστοιχες πατέντες εντός της Ελλάδας.

Και επειδή το θέμα ήθελε να το κλείσει γρήγορα προεξόφλησε πως οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν τα πνευματικά δικαιώματα στις χώρες, παρατήρησε μάλιστα ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα και οι περισσότερες χώρες έχουν τη δυνατότητα για κάθετη παραγωγή, στο μέλλον μπορεί. Αλλά, τη στιγμή αυτή -όπως είπε- οι προτεραιότητες είναι άλλες, συμπλήρωσε. Δηλαδή δεν είναι προτεραιότητα ο εμβολιασμός τη στιγμή μάλσιτα που θα απαιτείται και επανάληψή του; 

Θεωρεί δηλαδή ο κ. Γεραπετρίτης ανίκανες τις ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες να το παράγουν;

Αλλά εκεί που διέπρεψε και σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης είναι στους αριθμούς εμβολιασμών.

Αφού την Παρασκευή που πέρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι οι 5.000 καθημερινοί εμβολιασμοί θα αυξηθούν και θα γίνουν 8.000 -δήλωση που μόνον γέλια προκαλεί γιατί δεν βγαίνουν οι αριθμοί- ο κ. Γεραπετρίτης έριξε άλλο αριθμό στο τηλεοπτικό του κοινό: 30.000!!!

Είπε συγκεκριμένα:

«Από τις 28-29 Δεκεμβρίου έχουν γίνει 45.000 εμβολιασμοί -σήμερα πλησιάζουμε τον αριθμό των 8.000 ημερησίως- και πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σταδιακά, με στόχευση, σύντομα, τους 30.000 ημερησίως»

Βέβαια, εμβόλια δεν έρχονται (και όταν έρχονται είναι με το σταγονόμετρο), ενώ αναρωτιέται κανείς γιατί η κυβέρνηση δεν αντιδρά και δεν προσπαθεί με πατέντα παραγωγής ή διεκδικώντας όπως και η Γερμανία ή η Κύπρος περισσότερα εμβόλια με διμερείς συμφωνίας, αλλά ούτε τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Για να πετύχουμε ανοσία έως το καλοκαίρι, υποτίθεται πως πρέπει να γίνονται 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα (και μάλιστα με επανάληψη του εμβολιασμού).

  • Στην περίπτωση των 8.000 την ημέρα, ακόμα και αν γίνονται και τις 30 ημέρες του μήνα, φτάνουμε στον λειψό αριθμό των 240.000 το μήνα!!!
  • Ακόμα και αν ανέβουν στις 30.000 τη μέρα, φτάνουμε στο μάξιμουμ των 900.000 το μήνα και μάλιστα για την πρώτη δόση του εμβολίου…

Για να πετύχουμε τα 2.000.000 εμβολιασμών του μήνα (για την πρώτη δόση), πρέπει να κάνουμε λίγο λιγότερους από 70.000 εμβολιασμούς την ημέρα και με την προϋπόθεση τα εμβόλια να φτάσουν σε όλες τις περιοχές και σε όλα τα νησιά που αποτελούν και «κλειστές» κοινότητες….

Γι αυτό λέμε: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσεις, 10 μήνες κοσκινίζει!

Documento Newsletter