Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα με δύο τετραπλά άλματα στο πατινάζ (Video)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα με δύο τετραπλά άλματα στο πατινάζ (Video)

Ιστορία στο καλλιτεχνικό πατινάζ έγραψε η μόλις 15 χρονών Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα η οποία έκανε χθες ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια που πέτυχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες δύο τετραπλές περιστροφές στον αέρα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Η Καμίλα ή αλλιώς «δεσποινίς τέλεια» όπως είναι το παρατσούκλι της, ξεκίνησε από τριών ετών το πατινάζ και είναι από το Καζάν της Ρωσίας. Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρόγραμμά της, η ομάδα της είχε ήδη διασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη θέση και την Ιαπωνία να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Καμία άλλη αθλήτρια δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του αθλήματος και στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τους Βρετανούς που περιέγραφαν τον αγώνα για λογαριασμό του Eurosport να… παραμιλούν. «Θα είναι κάτι για το οποίο θα μιλάμε για τα επόμενα 100 χρόνια» ανέφεραν χαρακτηριστικά λίγο πριν κάνει το δεύτερο άλμα της με τετραπλή περιστροφή, για να πάρει σκορ 178.92.

Δείτε το ιστορικό πρόγραμμα της 15χρονης Καμίλα

Η Καμίλα στέφθηκε επίσης πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης το 2022 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020.

«Ήμουν λίγο νευρική όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι», δήλωσε η Βαλίεβα, μία από τις τρεις Ρωσίδες αθλήτριες του διάσημου καλλιτεχνικού πατινάζ από τη διάσημη ομάδα «Sambo-70» της Μόσχας που αναμένεται να σαρώσουν τα μετάλλια στον ατομικό γυναικών.

«Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκανα ότι μπορούσα. Και είμαι πολύ χαρούμενη που έπραξα το καλύτερο για την ομάδα μου», πρόσθεσε η Ρωσίδα αθλήτρια, η σελίδα της οποίας στο Instagram απαριθμεί ήδη πάνω από 273.000 followers.

 

 

Πρόκειται για την 4η αθλήτρια που πετυχαίνει τετραπλό άλμα κατά τη διάρκεια Ολυμπιάδας, μετά τη Μιντόρι Ίτο το 1988, την Μάο Ασάντα το 2010 στον Καναδά και την Μιράι Ναγκάσου στη Νότια Κορέα.

 

Documento Newsletter