«Χαστούκι» σε Μητσοτάκη: Ανταρσία γαλάζιων βουλευτών ακυρώνει υποψηφιότητα για την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

«Χαστούκι» σε Μητσοτάκη: Ανταρσία γαλάζιων βουλευτών ακυρώνει υποψηφιότητα για την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στη συνέντευξή του στο Σκάι ότι είναι ο ίδιος μαζί με την κυβέρνηση οι υπεύθυνοι για την χάραξη της πολιτικής γραμμής του κυβερνώντος κόμματος, γαλάζιοι βουλευτές του έδιναν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι πλέον «δεν θα αποφασίζεις μόνος σου». Συγκεκριμένα η Κατερίνα Φουντεδάκη που ήταν υποψήφια πρόεδρος για την της Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αποσύρθηκε από τον πρωθυπουργό, διότι αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αντέδρασαν βάζοντας «βέτο».

Η αιτία είναι ότι η κ.  Φουνεδάκη ήταν εκ των συνδιαμορφωτών του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, που δίχασε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή Θεσμών συμμετέχουν 7 γαλάζιοι βουλευτές που δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι οποίοι είπαν στον γραμματέα της γαλάζιας ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη ότι δεν θα στηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης. Οι 7 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο είναι οι Στέλιος Πέτσας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θάνος Πλεύρης, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Ανδριανός, Φώντας Μπαραλιάκος και Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Μετά το αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ προς την επιλογή του Μαξίμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης, έχει αναλάβει την ευθύνη να εξετάσει άλλα πρόσωπα που μπορούν να αναλάβουν την προεδρία της Εθνικής Αρχής.

Είναι σαφές ότι εάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημόσια  παρουσιάζει μία εικόνα ότι «συνεχίζει ακάθεκτος» την στρατηγική του, στην πραγματικότητα πλέον αποδεικνύεται ότι είναι όμηρος των εσωτερικών συσχετισμών. Το συγκεκριμένο κάζο φαίνεται να είναι μόνο η αρχή από όσα θα δούμε το επόμενο διάστημα, καθώς αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να δείξουν, ότι η εποχή που ο πρωθυπουργός «πέρναγε ότι ήθελε χωρίς διαβούλευση» έχει τελειώσει.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πολάκης πρέπει να πάψει να προσφέρει τον εαυτό του προς πάσα χρήση

Με ανακοίνωση ΥΠΕΞ η Τουρκία παίρνει θέση υπέρ Μητσοτάκη και κατά Δένδια

Γαλάζια ηθική: Ο Μητσοτάκης συναντάται με τον… αποπεμφθέντα Μπρατάκο για να του δώσει το χρίσμα του ΕΒΕΑ

O εκδικητικός Kosmos του Ιωσήφ Βάγγερ: Αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα από συχνότητα της ΕΡΤ

Η φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter