Χασέμ Σαφιεντίν: Νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, σύμφωνα με αραβικά μέσα – Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί (Photos-Videos)

Χασέμ Σαφιεντίν: Νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, σύμφωνα με αραβικά μέσα – Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί (Photos-Videos)

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Χεζμπολάχ για την τύχη του υποψήφιου διαδόχου του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν τον οποίο ισχυρίζεται το Ισραήλ ότι σκότωσε με “χειρουργικό” αεροπορικό χτύπημα, ωστόσο αραβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι νεκρός.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμοι στέλεχος της οργάνωσης, δεν έχει ερευνηθεί ακόμη ο τόπος της επίθεσης.

Το Reuters από τη μεριά του αναφέρει ότι τα σωστικά συνεργεία δεν μπόρεσαν να αναζητήσουν τον τόπο της ισραηλινής επίθεσης που φέρεται να είχε στόχο τον άνδρα που ευρέως θεωρείται πιθανός νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Χθες, αμερικανικά μέσα ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός Στρατός είχε βάλει στο στόχαστρο τον Χασέμ Σαφιεντίν τη νύχτα της Πέμπτης. Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ήταν ο πιο πιθανός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ξεχωριστό ισραηλινό χτύπημα την περασμένη εβδομάδα.

Οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό μετά την αναφερόμενη επίθεση με στόχο τον Σαφιεντίν κατέστησαν την τοποθεσία απρόσιτη, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες λιβανικές πηγές ασφαλείας.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει σχολιάσει την τύχη του ανώτατου στελέχους της.

Aλ Αραμπίγια: Νεκρός ο Σαφιεντίν

Νεκρός είναι, σύμφωνα με το Al-Arabiya και αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο αντικαταστάτης του Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στο προάστιο Νταχίγια της Βηρυτού, χθες Παρασκευή.

Μαζί του στην επίθεση σκοτώθηκαν και αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο Σαφιεντίν «εξαλείφθηκε», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μαζί με βοηθούς του, Ιρανούς και αντικαταστάτες επιτόπιους διοικητές της Χεζμπολάχ. Η καταστροφή στο σημείο της επίθεσης δεν έχει προηγούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο Al-Arabiya, επικαλούμενο ανώτατες πηγές της Χεζμπολάχ, αναφέρει πως από την επίθεση χθες, Παρασκευή, στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Νταχίγια, μέχρι και σήμερα, ο άνθρωπος που ανέλαβε τα ηνία της Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα ενάντια στον Νασράλα δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα , υπάρχουν αναφορές για περισσότερες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού με στόχο τις περιοχές Hara Harik και Burj al-Barajneh.

Σήμερα σημειώθηκαν επίσης επιθέσεις στην περιοχή Dahiyeh.

Διαβάστε επίσης

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας

Ξυπόλυτη ξανά η Ελλάδα στα αγκάθια του χρέους – Βοούν τα «καμπανάκια» για την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης από Ρηγίλλης: Κάποιοι θέλουν μία «μικρή, συμπλεγματική» παράταξη- Αιχμές μέσω… «απόδοσης τιμών» σε Καρμανλή – Σαμαρά

Μήνυμα ενότητας από Καρυστιανού: «Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα… πονάμε το ίδιο»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter