Χάρης Δούκας: Ζητά εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου – Πολιτικό «πινγκ πονγκ» με Ανδρουλάκη μέσω διαρροών

Χάρης Δούκας: Ζητά εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου – Πολιτικό «πινγκ πονγκ» με Ανδρουλάκη μέσω διαρροών

Την ανάγκη να υπάρξει καταλλαγή στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως να δοθεί σήμα επανεκκίνησης με συντεταγμένο και ενωτικό τρόπο, προτάσσει, με ορόσημο τα 50χρονα του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ως μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του κόμματος, ενόψει της συνεδρίασης του κορυφαίου κομματικού οργάνου.

Με παρέμβασή του επιχειρεί να συγκεράσει διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών αναφορικά με την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβανομένου και του αιτήματος προσφυγής στη βάση για εκλογή νέου προέδρου.

Εστειλε κείμενο  συμβολής στον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον Εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα, στο οποίο, ενόψει της σύγκλησης της Κεντρικής πολιτικής Επιτροπής την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, με πρόταση που συνοψίζεται στο  να   συζητηθούν τα πολιτικά επίδικα σχετικά με την πορεία του κόμματος και την ανασυγκρότηση του χώρου,  και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές ανάδειξης ηγεσίας, «σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια».

Ετσι, ο Χάρης Δούκας προβάλλει ως ενωτική και συνεκτική την πρότασή του να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητηθούν,  πολιτικές εξελίξεις και οι κεντρικοί πολιτικοί άξονες του ΠΑΣΟΚ , και  στη συνέχεια να διεξαχθούν εκλογές για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 και αν χρειασθεί β΄γύρος την επόμενη Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024. Μάλιστα, τονίζει ότι υπάρχει και η προηγούμενη εμπειρία των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία, με τον τρόπο που έγιναν το 2017 και το 2021, θέτοντας ως κρίσιμο παράγοντα, τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των διαδικασιών.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Δεν άργησε να προκαλέσει την αντίδραση της ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη η παρέμβαση Δούκα, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Ετσι, το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έκρινε αρνητικά την κίνηση Δούκα ως βιαστική ενώ με δηκτικό τρόπο έριξε βολές για τη δημοσιοποίησή της, όχι μόνο γιατί δεν περίμενε να τη θέσει στη συνεδρίαση του οργάνου αλλά και για το ότι η ημερομηνία που προτείνει για το β΄γύρο συμπίπτει με τον Μαραθώνιο (10 Νοεμβρίου) .

Από τη Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν τα εξής:

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη.

Ως εκ τούτου,θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Ολόκληρο το κείμενο Δούκα:

Σύμφωνα με ενημέρωση από το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων, το μεσημέρι της Τρίτης (26 Ιουνίου 2024), ο Χάρης Δούκας έστειλε  στον Γραμματέα της ΚΠΕ και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ του κόμματος, το εξής κείμενο-πρόταση:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις. Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.

Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια.

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα».

Πολιτικό πινγκ πονγκ Δούκα-Ανδρουλάκη μέσω διαρροών

Το πινκ πονγκ ανταλλαγής πυρών εν είδει καυστικών διευκρινίσεων και αντισχολιασμών δεν σταμάτησε.

Μετά το απαξιωτικό περί βιασύνης σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και την αιχμή για το Μαραθώνιο, το επιτελείο Χάρη Δούκα μέσω διαρροής θύμισε ότι την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου κόμματος (ΚΙΝΑΛ), μεταξύ εννέα υποψηφίων και την ίδια ημέρα διεξήχθη ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας!

Πιο συγκεκριμένα, το επιτελείο Δούκα αντέτεινε: «Ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».

Διαβάστε επίσης:

Τζούλιαν Ασάνζ: O δικαστικός Γολγοθάς και το δύσβατο μονοπάτι για την Ελευθερία του Τύπου

Λεκτική επίθεση κατά του Απόστολου Λύτρα στη φυλακή

Εργατικό δυστύχημα στο Αγρίνιο: Νεκρός 52χρονος από τη φωτιά στο εργοτάξιο πίσσας (Photos – Video)

Αγρίνιο: Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά σε εργοτάξιο πίσσας – Αναφορές για δύο τραυματίες (Photos)

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα» – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας (Video)

Ο Μπελέρης διχάζει Ελλάδα και Αλβανία προκαλώντας την Ε.Ε.

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο ιδρυτής του WikiLeaks που τάραξε γερά κυβερνήσεις, ΜΜΕ και κοινή γνώμη τα τελευταία 14 χρόνια

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος» – Πώς σχολίασαν την ιστορική εξέλιξη τα διεθνή ΜΜΕ


Τζούλιαν Ασάνζ: «Μας στήριξε ένα σπουδαίο κίνημα» – Δήλωση από τη Στέλλα Ασάνζ και τον αρχισυντάκτη του Wikileaks


Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η συμφωνία του ιδρυτή του Wikileaks με τις αμερικανικές Αρχές


Τζούλιαν Ασάνζ: Η στιγμή που επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και έφυγε από τη Βρετανία (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter