Χάρης Δούκας: Καμιά συνεργασία με ΝΔ – Κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ στους προοδευτικούς πολίτες για αλλαγή

Χάρης Δούκας: Καμιά συνεργασία με ΝΔ – Κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ στους προοδευτικούς πολίτες για αλλαγή

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Σε διαδικτυακή συνέντευξή του στο newsbomb.gr, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει πολλά σε λίγους και σήμερα το θεμελειώδες είναι να είναι πιο δίκαιο το σύστημα και να υπάρξει αναδιανομή του πλούτου. Επομένως, όπως σημείωσε, σήμερα, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη ΝΔ. «Χρειάζεται συνολική αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης», τόνισε.

Προέταξε ως αναγκαίο να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κίνημα. Εθεσε ψηλά τον πήχη, σημειώνοντας ότι «δεν θέλουμε να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη, ούτε να γίνουμε από τρίτη δύναμη, δεύτερη. Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό αφήγημα και μία προοδευτική διακυβέρνηση». Οπως τονίζει, υπάρχουν δημοκράτες – προοδευτικοί πολίτες που θέλουν έναν χώρο για να εκφραστούν και αυτή τη στιγμή υπάρχει μία δυσαρμονία μεταξύ προσδοκίας κοινωνικής και πολιτικής έκφρασης. Εξηγεί ότι το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να ξαναγίνει κίνημα, πρέπει να κάνει «ένα πλατύ κάλεσμα, σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, στη βάση, χωρίς κανέναν αποκλεισμό».

Κρίνει ότι είναι μείζονος σημασίας να διασφαλιστεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες και μετά από αυτές. Εξηγεί ότι με τους συνυποψηφίους του δεν τον χωρίζει τίποτα και όλοι έχουν κοινό στόχο, «να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ η ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, των αλλαγών και των αξιών, που θα κυβερνήσει τη χώρα».

Κόμμα μελών και όχι κόμμα στελεχών

Ο Χάρης Δούκας προτάσσει ένα συλλογικό, συμμετοχικό, συμπεριληπτικό, ανοιχτό κόμμα, που μαζί με την κοινωνία θα συνδιαμορφώσει ένα κυβερνητικό προγραμματικό σχέδιο που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του πολίτη και να δίνει λύσεις τώρα.

«Δεν χρειαζόμαστε έναν νέο Μεσσία, ένα νέο πρόσωπο, έναν νέο ηγέτη, αλλά μία ηγεσία συλλογική, συμμετοχική, που θα ενώνει, θα εμπνέει και θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε το κόμμα να μη γίνει ένα κόμμα στελεχών, αλλά ένα κόμμα μελών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται σημείωσε ότι όποιος μιλάει για συμφέροντα πρέπει «να τα κατονομάζει με τα ονοματεπώνυμά τους», γιατί διαφορετικά «πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα» και παράλληλα λειτουργεί με τρόπο που οδηγεί τον κόσμο να αποστρέφεται την πολιτική.

Σε όσους λένε ότι είναι δύσκολο να είναι και δήμαρχος και επικεφαλής κόμματος, εξήγησε ότι αναμετράται με μια μεγάλη ευθύνη . Αλλωστε, κατά την άποψή του, η πολιτική και οι πολιτικοί , σε κρίσιμες στιγμές, μετριούνται με την ανάληψη μεγαλύτερης ευθύνης. «Αν δεν μπορούμε να την πάρουμε, να πάμε σπίτια μας».

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Έπεσαν βροχή οι σφαίρες – Οι νεότερες πληροφορίες και τα σενάρια (Video – Audio)

«Απομονωμένος» από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ο Μητσοτάκης – Εσωκομματικές ανακατατάξεις στη γαλάζια παράταξη

Ντόρα Μπακογιάννη για Σαμαρά: Κατέθεσε τη δική του πικρία, ότι «δεν με παίζουν» (Video)

Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σφοδρά πυρά Σαμαρά, «καρφιά» από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Μαξίμου: Η πρώτη αντίδραση μετά τα πυρά Σαμαρά και Καραμανλή

Ο Κοτζιάς απαντά στον Σαμαρά: Ο ίδιος υπέγραφε κείμενα που κατονόμαζαν τη γείτονα χώρα νέτα σκέτα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter