Χανιά: Θερίζει η γαστρεντερίτιδα – 43 πολίτες στο Νοσοκομείο

Χανιά: Θερίζει η γαστρεντερίτιδα – 43 πολίτες στο Νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες των Χανίων καθώς δεκάδες πολίτες, πολλοί νεαροί και φοιτητές προσφεύγουν από το βράδυ της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, έως το μεσημέρι της Τρίτης πρόκειται για 43 πολίτες οι οποίοι έχουν ιογενή γαστρεντερίτιδα που προκλήθηκε από νοροϊό.

Ο νοροϊός μεταδίδεται πολύ εύκολα και γρήγορα μέσω μολυσμένων τροφίμων, νερού ή επιφανειών και είναι αιτία εμέτων, διάρροιας και τροφικών δηλητηριάσεων.

Οι ασθενείς είναι μεταδοτικοί όσο καιρό έχουν συμπτώματα αλλά και για μερικές ημέρες αργότερα.

Από τους ασθενείς οι 27 έχουν ηλικία από 18 έως 23 ετών. Οι 12 εξ αυτών είναι φοιτητές. Από το Νοσοκομείο Χανίων, κάποιοι έλαβαν εξιτήριο, ενώ άλλοι παρέμειναν για νοσηλεία.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί η πηγή ή η περιοχή πρώτης μόλυνσης. Όπως είπε ο κ. Μπέας, το νοσοκομείο έχει λάβει μέτρα διότι ο συγκεκριμένος ιός είναι «υπερμεταδοτικός», όπως τον χαρακτήρισε. Πρόσθεσε ακόμα πως οι υγειονομικές Αρχές εξετάζουν το θέμα και θα προβούν σε ανακοινώσεις για τη δημόσια υγεία.

Για τους φοιτητές που είναι ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στο νοσοκομείο, ο διοικητής είπε ότι ο ίδιος τους επισκέφθηκε, μίλησε μαζί τους και όπως του ανέφεραν, δεν είχαν επισκεφθεί τη λέσχη σίτισης.

Ο κ. Μπέας κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, τονίζοντας ότι δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε ανησυχία.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συνθήκες διαβίωσης σε κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμΕΑ

ΕΔΔΑ: Τον «μπέρδεψαν» με άλλο, κρατήθηκε για 168 ημέρες και αρνήθηκαν να του δώσουν αποζημίωση – Στο προσκήνιο ξανά το ΑΤ Ομόνοιας

Μαφία της Μυκόνου: Επικηρυγμένος με 100.000 ευρώ ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Bild

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter