Χανιά: Ποινική δίωξη κατά τεσσάρων αστυνομικών για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη

Χανιά: Ποινική δίωξη κατά τεσσάρων αστυνομικών για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά 4 αστυνομικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ευρισκόμενοι από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι συνήγοροι της οικογένειας του Κώστα Μανιουδάκη.

Η ανακοίνωση έγινε σε εκδήλωση για τον ένα χρόνο από το θάνατο του 58χρονου στο χώρο του Πάρκου «Ειρήνης και Φιλίας», όπου μίλησαν δικηγόροι και μέλη της οικογένειας.

Οπως ανακοίνωσαν η δίωξη ασκήθηκε το πρωί της Παρασκευής από την Εισαγγελία Χανίων.

Διαβάστε σχετικά: Κωστής Μανιουδάκης: Ύποπτοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο οι τέσσερις αστυνομικοί

Ο Κώστας Μανιουδακης έφυγε από τη ζωή πριν από ένα ακριβώς χρόνο κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στις Βρύσες Αποκορώνου και σύμφωνα με καταγγελίες υπήρξε θύμα αστυνομικής βίας και η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε χτυπήματα στο κεφάλι.

Όπως σχολίασαν οι συνήγοροι της οικογένειας Μανιουδάκη που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου, Μαρία Παπαδάκη, Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, αποτελεί κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή να τεθούν τουλάχιστον σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις αστυνομικοί, καθώς και να ανακαλέσει η τοπική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων την ανακοίνωσή της που είχε απειλητικό ύφος προς την οικογένεια του δολοφονημένου.

Ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης τόνισε ότι η ανάκριση των κατηγορουμένων θα έπρεπε να κλείσει με την προφυλάκισή τους μέχρι τη δίκη, ενδεχόμενο που είναι ανοικτό.

Διαβάστε επίσης:

Σαλαμίνα: Σοκάρει η 20χρονη που έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού – «Σκέφτηκα οτι θα με πνίξει, με ειρωνεύτηκαν οι αστυνομικοί» (Video)

Μυρτώ της Πάρου: Την είχαν στριμώξει σε γκαράζ πλοίου – Μετατίθεται ο ύπαρχος, μετά την καταγγελία της μητέρας της

Εποχικοί πυροσβέστες στο documentonews.gr: Καταγγέλλουν σωρεία παραβάσεων στα ωράρια εργασίας – «Έχουμε ένα συνάδελφο νεκρό»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter