Χανιά: Κλειστό λόγω καιρού το φαράγγι της Σαμαριάς αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Πηγή: neakriti.gr

Kλειστό και από τις δύο εισόδους θα παραμείνει αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, το φαράγγι της Σαμαριάς όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, λόγω της επικαιροποιημένης πρόγνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πιθανότητα βροχής έως 2mm στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς καθώς και την ανάγκη επίτευξης του βέλτιστου δυνατού επιπέδου ασφαλείας για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού.

Σε κάθε περίπτωση σημαντικό είναι όσοι σκοπεύουν να διασχίσουν το φαράγγι , να ελέγχουν τυχόν ανακοινώσεις για έκτακτο κλείσιμο του δρυμού στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout.

Όπως τονίζεται, Θα υπάρξουν ημέρες που η κίνηση των επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς θα χρειαστεί να ρυθμιστεί (απαγορευθεί ή περιοριστεί) εκτάκτως.

Η απόφαση για τη ρύθμιση της επισκεψιμότητας στο δρυμό λαμβάνεται συνήθως το μεσημέρι ή το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. Μπορεί, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά επειγουσών συνθηκών να πραγματοποιηθεί και την ίδια ημέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού, η περίοδος και το ωράριο επισκεψιμότητας δύναται να περιορίζονται περαιτέρω με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ή/και των κατά περίπτωση αρμόδιων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, για λόγους που σχετίζονται με την προστασία των οικοσυστημάτων, της χλωρίδας, της πανίδας και γενικώς των προστατευτέων αντικειμένων του Δρυμού, την ασφάλεια των επισκεπτών, των ναών και των υποδομών, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο λόγο κριθεί σκόπιμο από τις ανωτέρω υπηρεσίες, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.

Για πληροφορίες, ελέγχεται την ιστοσελίδα

https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout

Facebook:

https://el-gr.facebook.com/samaria.gr/

Επίσης μπορείτε να καλείτε στα εξής τηλέφωνα:

Φυλάκια Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Τηλ.: + 30 28237 70046, +30 28250 91254 ( καθημερινά, 7:00 – 16:00)

Γραφεία ΟΦΥΠΕΚΑ στα Χανιά

Τηλ.: +30 28210 45570 (Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 16:00)

Διαβάστε επίσης

Ιράν: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε το Ισραήλ – Στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Videos)

Βάζουν κουκούλα στη διαφθορά – Πώς μεθόδευσαν την αποκάλυψη προστατευόμενων μαρτύρων – Την Κυριακή στο Documento

Δημοσκόπηση καταγράφει ρήγμα με… δύο κόμματα μέσα στη ΝΔ – Καραμανλής και Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Δημοσκόπηση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Φαβορί ο Πολάκης αν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Ετικέτες