Σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβλήθηκαν χθες ένα 6χρονο αγοράκι και οι γονείς τους στα Χανιά της Κρήτης, όταν πήγαν χθες το παιδί τους στο νοσοκομείο της πόλης με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
Όπως αναφέρει στο zarpanews.gr συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, το αγοράκι 6 ετών με συμπτώματα γαστρεντεριτιδας και πυρετό πήγε στο νοσοκομείο Χανίων και μετά από εξετάσεις οι γιατροί είδαν ότι πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα. Δεν υπήρχε παιδοχειρουργος και το έστειλαν εσπευσμένα στο Ηράκλειο με ασθενοφόρο.
Τα προβλήματα βέβαια με το νοσοκομείο Χανίων δεν τελειώνουν εκεί αφού σε άλλη μαρτυρία, μητέρα αναφέρει ότι 12, 5 ετών παιδί που χρειάστηκε νοσηλεία, το ανέλαβε γενικός χειρουργός.
Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η μαρτυρία άλλης μητέρας, σύμφωνα με την οποία έγινε δύο φορές λάθος διάγνωση μέχρι τελικά να εξεταστεί το παιδί από ειδικευμένο γιατρό και να εισαχθεί επειγόντως για επέμβαση.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, έχει διαμορφωθεί μια πάγια πρακτική, ακόμα και τα πιο συνήθη περιστατικά όπως η σκωληκοειδίτιδα να στέλνονται στο Ηράκλειο με διακομιδή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Σημειώνεται ότι το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που εφημερεύει 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες τον χρόνο, αδυνατεί να λειτουργήσει ένα παιδοχειρουργικό τμήμα ενώ και η χειρουργική κλινική είναι στα όρια της κατάρρευσης, διαμορφώντας μια συνθήκη που εύλογα προβληματίζει τους πολίτες.
Διαβάστε επίσης
Τέμπη: Η τεχνική ομάδα Κοκοτσάκη θέτει θέμα νομιμότητας και αξιοπιστίας των βίντεο Καπερνάρου
Σκάνδαλα αναθέσεων 3,3 εκατ. ευρώ – Αυτή την Κυριακή στο Documento