Ξανά στο τραπέζι της ΕΠΟ η οικουμενική διοίκηση

FIFA και UEFA δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθειά τους ώστε στο ΔΣ της ομοσπονδίας την επόμενη μέρα να βρίσκονται παράγοντες που θα έχουν υποδείξει οι Big-4

Μεταξύ των Big 4 και των FIFA – UEFA είχε συμφωνηθεί οι εκλογές της ΕΠΟ να διενεργηθούν τον Ιούλιο του 2020, όμως o υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πέτυχε να τις μεταθέσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας τις όρισε για τις 9 Οκτωβρίου. Με την ψήφιση νομοθετικής διάταξης η ΕΠΟ υποχρεώθηκε να μεταφέρει την εκλογική γενική συνέλευσή της στις 23 Νοεμβρίου, αλλά ούτε σε αυτή την ημερομηνία στήθηκε η κάλπη. Επόμενη εκλογική ημερομηνία ήταν η 12η Δεκεμβρίου, όμως η πανδημία ανάγκασε τη διοίκηση Γραμμένου να μεταθέσει τις αρχαιρεσίες για τις 29 του τρέχοντος μηνός. Η πορεία του φονικού ιού δείχνει ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021 κι αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε οι όποιες συμφωνίες υπάρχουν στο παρασκήνιο μπορεί να μην υλοποιηθούν.

Πανίσχυρο

Το μπλοκ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ είναι πανίσχυρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι αν οι εκλογές της ομοσπονδίας πραγματοποιηθούν στο τέλος Δεκεμβρίου, τότε οι «δικέφαλοι» θα έχουν τον έλεγχο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος και ο CEO θα είναι επιλογή της Ενωσης, ενώ ο ΠΑΟΚ θα επιλέξει τέσσερις ή πέντε παράγοντες για το συμβούλιο. Στη συμμαχία των Δημήτρη Μελισσανίδη – Ιβάν Σαββίδη συμμετέχει και ο Γιάννης Αλαφούζος. Με τη στήριξη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέλεξε τον αντιπρόεδρό της Λεωνίδα Μπουτσικάρη πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι αξιωματούχοι των FIFA – UEFΑ που ασχολούνται εδώ και μια τετραετία με το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν καταστήσει σαφές ότι δική τους επιθυμία είναι η επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ να είναι οικουμενική. Να συμμετάσχουν δηλαδή σε αυτήν εκπρόσωποι και από τους τέσσερις «μεγάλους». Ομως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν δρομολογήσει εδώ και καιρό τις εξελίξεις και δείχνουν απροθυμία να συνεργαστούν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Αυτός τα θέλει όλα δικά του και δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει καμία συμμαχία με τον Ολυμπιακό» λέγεται από τους παράγοντες που κρατούν στα χέρια τους την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ωραία… Ελένη

Οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν εγκατέλειψαν τον στόχο τους για μια ΕΠΟ στην οποία θα ακούγονται όλες οι φωνές και με τις αποφάσεις της θα αναβαθμιστεί το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι χαρτογιακάδες της Νιόν ζήτησαν από τον Γ. Αλαφούζο να παίξει ρόλο γεφυροποιού και μέσα από μια σειρά επαφών να ζητήσει από τους Μελισσανίδη, Μαρινάκη, Σαββίδη να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την εκλογή οικουμενικής διοίκησης στην ΕΠΟ ή έστω να τοποθετηθούν σε αυτήν πρόσωπα που θα είναι κοινώς αποδεκτά και θα ανεβάσουν το επίπεδο του συμβουλίου.

Ο μίστερ Σκάι τα έχει κάνει μούσκεμα στον Παναθηναϊκό παρότι μέσα σε οκτώ χρόνια έχει δαπανήσει σχεδόν 85 εκατ. ευρώ, αλλά στη FIFA και την UEFA εκτιμούν ότι μπορεί να επιφέρει την ειρήνη στο ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η ΕΠΟ είναι η… ωραία Ελένη του ποδοσφαίρου μας και διαχρονικά οι βαρόνοι της μπάλας επιδιώκουν να την έχουν δική τους για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ομάδων τους. Μελισσανίδης και Σαββίδης ελέγχουν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος της ομοσπονδίας και μάλλον απίθανο να δεχτούν να «συγκυβερνήσουν» με τον εχθρό τους Βαγγ. Μαρινάκη.

Ετικέτες