Ξανά στην ατομική ευθύνη τα ρίχνει ο Μητσοτάκης για την αντιπυρική περίοδο – «Η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 χρόνων»

Ξανά στην ατομική ευθύνη τα ρίχνει ο Μητσοτάκης για την αντιπυρική περίοδο – «Η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 χρόνων»

Επανέφερε την… ατομική ευθύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο και τις κινήσεις της πολιτείας το προηγούμενο διάστημα ενώ έκανε λόγο για τις «αντικειμενικές δυσκολίες», καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 ετών».

Για τον πρωθυπουργό δεν έχει καμία σημασία που τον Αύγουστο οι φλόγες έφτασαν στον αστικό ιστό στη Βορειανατολική Αττική, καθώς δεν αναφέρθηκε καν σε αυτή την περίπτωση, παρά μόνο τον ένοιαζε να πετάξει από πάνω του, τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Αυτό άλλωστε κάνει σε όλη την πενταετία που είναι πρωθυπουργός, καθώς για τη διάδοση του Κορονοϊού έφταιγαν κατά το Μαξίμου οι νέοι, ενώ η ακρίβεια που ταλανίζει την κοινωνία ήταν εισαγόμενη.

«Είχαμε συστηματικά υψηλότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέτος «είχαμε συστηματικά υψηλότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και ξηρασία σε συνέχεια μιας μακράς περιόδου ανομβρίας. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ήταν άκρως προβληματικές: ξηρασία, άνεμοι, ξηρές καταιγίδες».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «από δω και στο εξής ολοένα με μεγαλύτερη συχνότητα θα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής». Επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για 9.101 φωτιές φέτος σε σχέση με 7.163 πέρυσι, ενώ όπως είπε «πέρυσι ήταν μια πολύ κακή χρονιά με καμένα 1,754 εκατ. στρέμματα, ενώ φέτος ήταν 440.000 στρέμματα με μέσο όρο 20ετίας τα 500.000».

Ο ρόλος της κλιματικής κρίσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επίσης για την κλιματική κρίση και την Μεσόγειο που θα δοκιμάζεται τα επόμενα χρόνια και έκανε λόγο για 4 πυλώνες για αντιμετώπιση των πυρκαγιών με πρώτο το ζήτημα της πρόληψης, όπου μίλησε για και για το 112, που όπως είπε «δεν λειτουργεί ως άλλοθι για την αδράνεια».

Παράλληλα, είπε ότι «οι πολίτες πρέπει να είναι σύμμαχοι», ενώ πρόσθεσε ότι «η πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 830.000 ιδιοκτήτες να δηλώσουν ότι καθάρισαν τα οικόπεδα τους, είχαμε 8.000 καταγγελίες για ακαθάριστες περιοχές στον περιαστικό ιστό. Ήταν μια συλλογική επιτυχία της χώρας και μια αναγνώριση της κοινωνίας σε αυτή την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το κράτος».

Επίθεση σε Ανδρουλάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με περίσσεια αλαζονεία απευθύνθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας του για κάτι που διάβασε ότι «η κλιματική κρίση δεν είναι άλλοθι, είναι μία επίθεση που δεν έχει χρώμα, αφορά τους πάντες». Ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «επιμένει να τα βλέπει όλα μαύρα» και συμπλήρωσε ότι το 2019 η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μία πολιτική προστασία ανύπαρκτη.

Με λίγα λόγια κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα σωστά, ενώ φταίνε όλοι οι άλλοι, οι «αντικειμενικές συνθήκες», η ατομική ευθύνη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

McDonald’s: Ένας νεκρός και δεκάδες άρρωστοι στις ΗΠΑ εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ

UEFA: Tα κέρδη της πάνω από τις ζωές όλων – Για να μη χάνει ευρώ, με αστείες δικαιολογίες αποφεύγει αναβολές αγώνων λόγω θανάτου

ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

FT: Απόρρητη έκθεση καταγράφει επιθέσεις του IDF σε κυανόκρανους του ΟΗΕ – «Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και λευκός φώσφορος»

28η Οκτωβρίου 1940: Ο Μεταξάς, η 4η Αυγούστου και το «ΟΧΙ» του 1940 μέσα από τις σελίδες του Βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία: Πρώτη φορά πατέρας και γιος έπαιξαν μαζί σε ματς του NBA (Video)

Κύρτσος για την επίσκεψη Σταϊκούρα στον Άρειο Πάγο: «Είναι σαν να προεξοφλεί νέα καταστροφή τύπου Τεμπών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter