Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Την παραπομπή σε δίκη οκτώ προσώπων εκ των συνολικά 21 που κατηγορούνται για τα κακουργήματα της πολύκροτης υπόθεσης για την Greek mafia προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ο εισαγγελέας πρωτοδικών Μηνάς-Αλέξανδρος Εμμ. Καλούδης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento. Και για τους οκτώ ο εισαγγελέας εισηγείται να καθίσουν στο εδώλιο για το κακούργημα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για εκβίαση κατά συναυτουργία και τη δωροληψία υπαλλήλου, αδικήματα που αποδίδονται κατά περίσταση.

Η όλη υπόθεση είχε χωριστεί σε δύο δικογραφίες υπό τον φόβο της παραγραφής των πλημμελημάτων. Στο δικαστήριο όμως για τα ελαφρύτερα αδικήματα που προηγήθηκε αθωώθηκαν όλοι κι αυτό διότι το αποδεικτικό υλικό που είχε προσκομιστεί ήταν ελλιπές. Μάλιστα στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε αναφερθεί στην ένδεια του αποδεικτικού υλικού.

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη (σ.σ.: εννοώντας τα κακουργήματα της υπόθεσης με τον ίδιο πυρήνα εμπλεκόμενων προσώπων). Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» είχε τονίσει ο εισαγγελέας.

Εκτός κακουργημάτων και η διαβόητη «Μαρίνα»

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση για τα κακουργήματα της μεγάλης υπόθεσης της Greek (police) mafia, η γνωστή πλέον «Μαρίνα» μαζί με άλλα τρανταχτά ονόματα πρέπει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Η χρονική συγκυρία μάλιστα έχει πολλές αναγνώσεις καθώς όσο η μεγάλη ματρόνα φαίνεται να βγαίνει εκτός κάδρου για μια υπόθεση στην οποία μεταξύ άλλων είναι εμπλεκόμενοι και πρώην υψηλόβαθμοι της ΕΛΑΣ, την ίδια στιγμή η Γ.Κ., όπως είναι τα αρχικά του ονόματός της, είναι υπόδικη για την υπόθεση «Αμαρυλλίς». Το μεγαλύτερο δίκτυο sex trafficking που έχει εξαρθρωθεί στη χώρα.

Στην εισαγγελική εισήγηση που είναι στη διάθεση του Documento τονίζεται ότι σε «έκθεση της ΕΥΠ αναφέρονται δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες της ανωτέρω κατηγορούμενης με τον Ν.Β., οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 16-03-2015 και στις 30-03-2016 για να παραδώσει σε συνεργάτη τους τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν σε αμοιβή για την παροχή κάλυψης. Οι εν λόγω όμως συνομιλίες δεν περιέχονται στη δικογραφία, στην οποία υπάρχει μόνο η από 16-09-2015 ανυπόγραφη απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του κατηγορούμενου δικηγόρου Κ.Σ. με κάποια γυναίκα αποκαλούμενη “Μαρίνα”».

Ακόμη και αυτή η συνομιλία, αν και καταγράφηκε μετά την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών με την υπ’ αρ. 2201/20.08.2015 πράξη του εισαγγελέα της ΕΥΠ, δεν περιήλθε στη δικογραφία νομίμως αλλά ως περιεχόμενο… ανυπόγραφης απομαγνητοφώνησης. Η εν λόγω συνομιλία μεταξύ της Γ.Κ. και του δικηγόρου Κ.Σ. δεν είναι αρκετή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, «αφού δεν υπάρχει οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος της εν λόγω κατηγορουμένης».

«Επομένως δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή στο ακροατήριο για τις πράξεις που κατηγορείται».

Συνήγορος και… κατηγορούμενος

Ο Κ.Σ. είναι ένας από τους δικηγόρους που κατηγορήθηκαν για τη μεγάλη υπόθεση της Greek (police) mafia, μαζί με ακόμη τέσσερις νομικούς. Οι δύο είχαν απαλλαγεί ήδη από το στάδιο της προανάκρισης, ενώ οι άλλοι τρεις αθωώθηκαν για το σκέλος των πλημμελημάτων. Τώρα ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή των δύο για κακουργήματα, καθώς ο τρίτος απεβίωσε στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε.

Το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο εν προκειμένω είναι ότι ο Κ.Σ., που αντιμετωπίζει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στη δικογραφία της Greek mafia και για τον οποίο μάλιστα ζητείται η παραπομπή του σε δίκη, στην υπόθεση «Αμαρυλλίς» που δικάζεται αυτό το διάστημα είναι… συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων.

Υπάρχει όμως και γυναίκα δικηγόρος για την οποία επίσης ζητείται η παραπομπή της για την εγκληματική οργάνωση. Είναι η Μ.Κ. που φέρεται ως σύνδεσμος του έτερου δικηγόρου Κ.Σ. στην είσπραξη της προστασίας από οίκους ανοχής.

Αναφέρεται γι’ αυτήν στην εισαγγελική πρόταση:

«Η ανωτέρω κατηγορούμενη, δικηγόρος Αθηνών, κατηγορείται ότι είχε ενταχθεί στην ως άνω εγκληματική οργάνωση και ότι είχε διαρκή δράση εντός αυτής, συνεργαζόμενη με τον συνάδελφό της κατηγορούμενο Κ.Σ. καθώς επίσης και με τον συγκατηγορούμενο τους, Αλβανό υπήκοο, X.G. […] τα έσοδά της από την εν λόγω παράνομη δραστηριότητα της είναι συνολικά το ποσό των (60.000) ευρώ μηνιαίως».


Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥΠ, «η κατηγορούμενη προέβαινε στη συγκέντρωση χρημάτων –περί τα Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου 2015– από Αλβανούς μαστροπούς και η παράδοσή τους, συνήθως βραδινές ώρες, στο δικηγορικό της γραφείο, καθώς και από την 28-09-2015 επικοινωνία της με τον Αλβανικής υπηκοότητας προαγωγό γυναικών ονόματι “Μάριο” και συνθηματική αναφορά τους στην κάλυψη πέντε (5) οίκων ανοχής στην περιοχή του Μαραθώνα, αντί χρηματικού ποσού-αμοιβής τριακοσίων ευρώ για κάθε οίκο ανοχής. Είχε επαφές με τον συγκατηγορούμενό της δικηγόρο Κ.Σ., τον οποίο αποκαλούσε “αφεντικό” (από 25-08-2015 τηλεφωνική συνομιλία)».

Κάλυψη στη ματρόνα και τη φαμίλια της;

Σε ρεπορτάζ στo Documento στις 06.10.2024 είχαμε αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν δύο αλληλένδετες εγκληματικές οργανώσεις με σκοπό να φέρουν και να εκμεταλλευτούν εκατοντάδες γυναίκες από τη Λατινική Αμερική για να τις αναγκάσουν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον θέσαμε εντός κάδρου τον υιό της «Μαρίνας» Ι.Λ., στον οποίο ανήκουν οι οίκοι ανοχής στην οδό Φυλής 84 και 86, στους οποίους εξέδιδε τα θύματά του το κύκλωμα, όπως επίσης ένα από τα σπίτια στα οποία εγκλώβιζε τις γυναίκες το κύκλωμα, στην οδό Σολωμού 32 στα Εξάρχεια. Μάλιστα στην τελευταία διεύθυνση φαίνεται να είναι και η έδρα μιας real estate εταιρείας, της Plus Estate Προηγμένες Επενδύσεις Ακινήτων ΑΕ, στην οποία ανήκουν οι οίκοι ανοχής επί της οδού Φωκαίας 23-25 και το διαμέρισμα στην οδό Δημοκρατίας 30 στη Γλυφάδα, όπου διέμεναν τα αρχηγικά μέλη της μίας εκ των δύο αλληλένδετων εγκληματικών οργανώσεων.
Ο Ι.Λ. επί της ουσίας δεν μπήκε ποτέ στο κάδρο της αστυνομίας…

Πόλεμος της νύχτας και επιχείρηση «Αττική»

Ο αέναος κύκλος αίματος μεταξύ ισχυρών παραγόντων της νύχτας μοιάζει να είναι η ιστορία που δεν θέλει να δει κατάματα η ελληνική πολιτεία. Εχει γίνει σαφές μετά και την αποκάλυψη του Documento για τις σχέσεις που είχε ο επιχειρηματίας υγρών καυσίμων Γιώργος Μήτσου ακόμη και με το γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ότι ο συσχετισμός πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και αστυνομίας με ανθρώπους της νύχτας έχει φτάσει πλέον να μοιάζει κανονικότητα, ενώ ταυτόχρονα τα τελευταία περίπου οκτώ χρόνια έχει ανοίξει και δεν λέει να τελειώσει ίσως ο μεγαλύτερος «εμφύλιος» στον εγχώριο υπόκοσμο.

Μπορεί κάποιος να αναλογίζεται επί μακρόν πάνω στις παραπάνω δολοφονίες, όπως κάνει αναποτελεσματικά η ΕΛΑΣ, όμως πλέον οφείλει να θέσει εντός πλαισίου ακόμη έναν κομβικό παράγοντα που χρονικά, και όχι μόνο, έρχεται και συμπλέει με τις παραπάνω δολοφονίες: την επιχείρηση «Αττική» της ΕΥΠ, επί διοικήσεως Γιάννη Ρουμπάτη, το μεγαλύτερο ίσως κύκλωμα που έφερε στην επιφάνεια η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και απαρτίζεται από διεφθαρμένους αστυνομικούς, δικηγόρους και ανθρώπους της νύχτας.

Ηταν 9 Δεκεμβρίου 2016 όταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης ενημέρωνε διά εμπιστευτικού εγγράφου την πρώην εισαγγελέα του Αρειου Πάγου Ξένη Δημητρίου για μια υπόθεση σκληρής διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας. Η επιχείρηση «Αττική», όπως την ονόμασε η ΕΥΠ, αναφέρεται σε ένα δίκτυο ανθρώπων της νύχτας οι οποίοι μαζί με δικηγόρους, απόστρατους και εν ενεργεία αστυνομικούς είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο παράνομης εν τοις πράγμασι προστασίας σε ένα πλέγμα σχεδόν 300 οίκων ανοχής, strip shows και χαρτοπαικτικών λεσχών στην Αττική. Το κύκλωμα χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τα κέρδη που αποκόμιζε άγγιζαν το 1 εκατ. ευρώ τον μήνα. Τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων από την επιχείρηση της ΕΥΠ βέβαια είναι πολλαπλά, με γεγονότα που κυκλοφορούν ως φήμες μεταξύ στελεχών της ΕΥΠ, που ήταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κοντά στην όλη υπόθεση, να αναρωτιούνται πού είναι όλο εκείνο το υλικό που συλλέχθηκε και πώς αναλύθηκε. Κάποιοι αφήνουν σαφές υπονοούμενο ότι πρόσωπα διαχειρίστηκαν την πληροφορία για ίδιον όφελος κι εκεί ρίχνουν την ευθύνη του αιματοκυλίσματος της νύχτας.

Το αποτέλεσμα είναι οκτώ χρόνια μετά η δικαστική εξέλιξη της εν λόγω επιχείρησης, όπως φαίνεται και από την εισαγγελική πρόταση που αποκαλύπτουμε σήμερα, αντί να δίνει απαντήσεις, να γεννά περισσότερα ερωτήματα. Κι αυτό είναι απόρροια μιας σειράς από κραυγαλέα λάθη και παραλείψεις. Οπως προέκυψε και στο πρώτο δικαστήριο, CD με απομαγνητοφωνήσεις χάθηκαν, άλλες συνομιλίες καταγγέλθηκε ότι είχαν υποστεί κοπτοραπτική, ενώ έγιναν και παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών που δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη γιατί έγιναν… παρανόμως. Οι εισαγγελικές διατάξεις γι’ αυτές εκδόθηκαν αφού πρώτα είχαν… ανοίξει τα τηλέφωνα. Εύλογα λοιπόν αναρωτιούνται παράγοντες της Δικαιοσύνης εάν τελικά υπήρξαν και σκοπιμότητες ή δόλια κίνητρα πίσω από τα «λάθη» της εν λόγω επιχείρησης. Οσο για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος της ΕΥΠ, είναι πλέον πολύ αργά γιατί τα αδικήματα που ενδεχομένως διαπράχθηκαν έχουν παραγραφεί.

Δολοφονίες εμπλεκομένων και στοιχεία που εξαφανίστηκαν

Από τα πρόσωπα που αναφέρει το πόρισμα της ΕΥΠ στη δικογραφία για τη μεγάλη υπόθεση της Greek Mafia κάποια πανίσχυρα ονόματα έχουν δολοφονηθεί. Το πρώτο και πολύ ηχηρό όνομα ήταν αυτό του Σπύρου Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε Πρωτομαγιά του 2018 έξω από την ταβέρνα Κρητικός στην Παλλήνη. Υπενθυμίζεται πως το κινητό του συγκεκριμένου χρειάστηκε παραπάνω από δύο χρόνια για να βγει από το… κλειδωμένο συρτάρι και να σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Τον Οκτώβριο του 2019 ακόμη ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση εκτελείται μέσα στο αυτοκίνητό του στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μάλαμα που θεωρείτο ο αρχιταμίας του κυκλώματος. Τα κινητά του νεκρού όπως φαίνεται έφτασαν δύο εβδομάδες μετά στην ΕΛΑΣ, ενώ στις συσκευές διαπιστώθηκαν παρεμβάσεις και απουσίες στις διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε. Ακολούθησαν η δολοφονία του Δημήτρη «Καπέ» Καπετανάκη τον Δεκέμβριο του 2020, που επίσης εξαφανίστηκε το κινητό του τηλέφωνο, και η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, του οποίου το κινητό δέχτηκε σφαίρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια όμως έγινε προσπάθεια ανάκτησης του περιεχομένου. Ο,τι κατάφερε η υπηρεσία να ανακτήσει το εναπόθεσε στο πειστήριο CD 33, αλλά το εν λόγω αρχείο… συρράφτηκε μέσα στον φάκελο που προσκομίστηκε για να αναγνωστεί στο δικαστήριο. Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται πως όσο η συσκευή του κινητού του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ ήταν στα εγκληματολογικά εργαστήρια η προϊσταμένη του τμήματος ήταν στόχος υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Άγκυρα: Έκρηξη σε εγκατάσταση της Turkish Aerospace Industries – Οι πρώτες πληροφορίες

Αδιανόητες δηλώσεις Μητσοτάκη για Παππά: «Δεν τον αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Απαράδεκτος Μητσοτάκης στη Βουλή: Αποχώρησε επιδεικτικά όταν ανέβηκε στο βήμα ο Παππάς

McDonald’s: Ένας νεκρός και δεκάδες άρρωστοι στις ΗΠΑ εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ

UEFA: Tα κέρδη της πάνω από τις ζωές όλων – Για να μη χάνει ευρώ, με αστείες δικαιολογίες αποφεύγει αναβολές αγώνων λόγω θανάτου

ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

Ετικέτες

Documento Newsletter