Χαμάς: «Πλάνη» οι δηλώσεις Μπάιντεν ότι επίκειται συμφωνία – Πάνω από 40.000 νεκροί στη Γάζα

Χαμάς: «Πλάνη» οι δηλώσεις Μπάιντεν ότι επίκειται συμφωνία – Πάνω από 40.000 νεκροί στη Γάζα

«Το να λέμε ότι πλησιάζουμε σε μια συμφωνία για εκεχειρία είναι μια πλάνη», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως μια συμφωνία «ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά» για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων.

«Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε μια συμφωνία ή σε πραγματικές διαπραγματεύσεις αλλά μάλλον απέναντι στην επιβολή αμερικανικών προσταγών», ανέφερε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Σάμι Αμπού Ζόχρι, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, καταγγέλλοντας «μια τεράστια οπισθοδρόμηση» κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ντόχα ανάμεσα στις μεσολαβήτριες χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και την Αίγυπτο, και τους Ισραηλινούς.

Συνεχίζονται οι σφαγές αμάχων

Mπορεί τα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης να είναι στραμμένα στο Κατάρ και τις νέες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει απτόητο να βομβαρδίζει Γάζα και Λίβανο προκαλώντας νέους νεκρούς από την πλευρά των αμάχων.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 15 μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας.

Όλοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα εναντίον «του σπιτιού τους και γειτονικών αποθηκών στην αλ-Ζαουάιντα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα θύματα, τα εννέα από τα οποία ήταν ηλικίας από δύο ως 17 ετών, ανήκαν στην οικογένεια Άζλαχ.

Συνολικά τουλάχιστον 40.074 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 92.537 έχουν τραυματιστεί κατά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα τον οποίο διοικεί η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Τουλάχιστον 69 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 48 ώρες, ανέφερε ακόμη το υπουργείο Υγείας της Χαμάς που συνήθως δεν δίνει απολογισμό την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης

Θα φάμε και πάλι… ακρίβεια με το τσουβάλι – Νέες ανατιμήσεις αναμένονται από Σεπτέμβριο

«Νηστικοί και χωρίς νερό» – Οι Εποχικοί Πυροσβέστες αποκαλύπτουν διαλόγους σοκ στον ασύρματο (Video)

Κασσελάκης: «Αυτό το failed state Μητσοτάκη πρέπει να τελειώσει. Είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Άνδρος: Aπολύθηκε ο καπετάνιος του SAONISOS – Η οδηγός περιγράφει τον πανικό – Περίεργη ανακοίνωση από το υπουργείο (Video)

Φωτιά στην Αττική: 104 κατοικίες κατεδαφιστέες και ακατάλληλες για χρήση – Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter