Χαμάς για νεκρούς ομήρους: Το Ισραήλ τους σκότωσε βομβαρδίζοντας το τούνελ – Επιδρομές Ισραηλινών και στη Δυτική Όχθη

Χαμάς για νεκρούς ομήρους: Το Ισραήλ τους σκότωσε βομβαρδίζοντας το τούνελ – Επιδρομές Ισραηλινών και στη Δυτική Όχθη

Μια δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για το Ισραήλ καθώς η είδηση για τον εντοπισμό έξι νεκρών ομήρων στη Ράφα προκάλεσε θλίψη σε όλη τη χώρα. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ανέκτησε τα πτώματα έξι ομήρων στη Γάζα.

«Νωρίτερα σήμερα [σ.σ. Σάββατο], σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος και πρόσθεσε:«Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί πως τα πτώματα των Καρμέλ Γκατ, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Έντεν Γερουσάλμι, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.

«Σύμφωνα με την αρχική εκτίμησή μας, δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους τρομοκράτες της Χαμάς λίγο πριν φθάσουμε σε αυτούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, μέλος της κοινότητας των Βεδουίνων του νότιου Ισραήλ, διασώθηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από εκεί, ανέφερε ο στρατός.

Μετά τον εντοπισμό του Αρκάντι, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έλαβαν εντολές να είναι πιο προ

Νετανιάχου: Όποιος δολοφονεί ομήρους δε θέλει συμφωνία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αξιοποιεί τα νέα δεδομένα για να επιβεβαιώσει τη γραμμή συνέχισης του πολέμου καθώς δήλωσε σήμερα πως «όποιος δολοφονεί ομήρους — δεν θέλει συμφωνία», και πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων.

Στη δήλωσή του ο Νετανιάχου ανέφερε γενικόλογα πως το Ισραήλ έχει δεσμευθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων και στη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ.

Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για τον θάνατο έξι αιχμαλώτων

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Izzat al-Rishek, λέει ότι οι έξι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι που βρέθηκαν νεκροί σε μια σήραγγα στη νότια Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Ο Al-Rishek κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για την «προκατάληψη, την υποστήριξη και τη συνεργασία» τους στον 11μηνο πόλεμο στα πολιορκημένα εδάφη. Ένας από τους αιχμαλώτους ήταν διπλής υπήκοος ΗΠΑ-Ισραήλ, ενώ ένας άλλος ήταν Ρωσο-Ισραηλινός.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η Χαμάς νοιάζεται περισσότερο για τις ζωές των κρατουμένων της από τον Μπάιντεν, τονίζοντας ότι η οργάνωσή του είχε αποδεχθεί την πρότασή του και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Νετανιάχου απέρριψε την πρόταση και το ψήφισμα και η κυβέρνησή του αποδέχθηκαν τις απαιτήσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες είχαν σκοπό να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας για τη διατήρηση της εξουσίας του, είπε ο al-Rishek.

Οργή για τους συγγενείς ομήρων και αγνοουμένων στο Ισραήλ

Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι έξι όμηροι, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν στη Γάζα, θα ήταν ακόμα ζωντανοί εάν η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους.

«Αν δεν ήταν οι σαμποτέρ, οι δικαιολογίες και οι περιστροφές, οι όμηροι των οποίων τους θανάτους μάθαμε σήμερα το πρωί πιθανότατα θα ήταν ζωντανοί», αναφέρει το φόρουμ σε μια ανάρτηση στο X.

«Νετανιάχου: Αρκετά με τις δικαιολογίες. Αρκετά με το πισωγύρισμα. Φτάνει πια η εγκατάλειψη. Ήρθε η ώρα να φέρουμε τους ομήρους μας στο σπίτι – αυτούς που ζουν και τους δολοφονημένους για να ταφούν στη γη τους», γράφει το φόρουμ.

Επιδρομές με νεκρούς και στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον δύο ισραηλινοί υπάλληλοι ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε πυροβολισμούς σήμερα σε σημείο ελέγχου στη Χεβρώνα, καθώς το Ισραήλ μετέφερε ενισχύσεις στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων φονικών επιδρομών του.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι οι δυνάμεις του πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ανθρώπους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε δύο διαφορετικά περιστατικά, στο ένα από τα οποία αναφέρθηκε απόπειρα επίθεσης σε εβραϊκό οικισμό και στο άλλο σημειώθηκαν πυροβολισμοί εναντίον στρατιωτών μετά την έκρηξη αυτοκινήτου σε πρατήριο καυσίμων.

Σύμφωνα με το Ερυθρό Άστρο του Δαβίδ (σ.σ. τον αντίστοιχο Ερυθρό Σταυρό στο Ισραήλ), δύο άνδρες τραυματίστηκαν από σφαίρες η ταυτότητα των οποίων δεν προσδιορίστηκε.

Επί τόπου έσπευσαν στρατιώτες οι οποίοι σκότωσαν έναν “επιτιθέμενο που άνοιξε πυρ εναντίον τους”, ενώ αναζητούν συνεργούς του. Στο άλλο περιστατικό, αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και εξερράγη έξω από πρατήριο καυσίμων, ανέφερε ο στρατός. Στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στο σημείο «πυροβόλησαν και εξολόθρευσαν τον τρομοκράτη που βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να τους επιτεθεί».

Η Χαμάς εξέδωσε από τη μεριά της ανακοίνωση όπου αναφέρεται σε μια «διπλή ηρωική επιχείρηση» όπως την αποκαλεί στη Δυτική Όχθη, λέγοντας πως «είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η αντίσταση θα παραμείνει εντυπωσιακή, παρατεταμένη και διαρκής όσο συνεχίζεται η επίθεση και η στοχοποίηση του λαού μας από τη στυγνή κατοχική δύναμη».

Πάνω από 40.000 νεκροί Παλαιστίνιοι

Συνολικά τουλάχιστον 40.691 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 94.060 έχουν τραυματιστεί κατά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ο πόλεμος ξέσπασε όταν η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας περίπου άλλους 250 ως ομήρους, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Το Σάββατο συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και Παλαιστίνιους μαχητές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καθώς το Ισραήλ συνέχισε τη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν. Εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν επιδρομές από την Τετάρτη σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τους στη Δυτική Όχθη εδώ και μήνες.

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, που είχε συλληφθεί όμηρος στη διάρκεια ενός μουσικού φεστιβάλ κοντά στη Γάζα, είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς στα τέλη Απριλίου.

 

Διαβάστε επίσης 

Πατάει το κουμπί ο Πολάκης – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Καιρός – Meteo: Σφοδρές καταιγίδες σε Σποράδες, Πελοπόννησο και Εύβοια Έπεσαν σχεδόν 54.000 κεραυνοί

Γεωργιάδης από Λήμνο: Επιτέθηκε στους κατοίκους – «Εγώ είμαι κανονικός εργαζόμενος, λέτε ψέματα» (Video)

Παρά το αφήγημα Μητσοτάκη, στην Ευρώπη ο πληθωρισμός πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει

Βόλος: Αγώνας δρόμου για να απομακρυνθούν τα νεκρά ψάρια – Οικολογική υγειονομική βόμβα (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter