Χαλκιδική: Το παιχνίδι στο λούνα παρκ του θανάτου άντεχε μόλις 60 κιλά – «Κανείς εκτός κάδρου», λέει ο πατέρας (Video)

Χαλκιδική: Το παιχνίδι στο λούνα παρκ του θανάτου άντεχε μόλις 60 κιλά  – «Κανείς εκτός κάδρου», λέει ο πατέρας (Video)

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται συνεχώς  στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία στη Χαλκιδική, για τη σωρεία παραλήψεων και παρατυπιών στο λούνα παρκ του θανάτου στη Χαλκιδική, που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πατέρας του 19χρονου πήγε ξανά στο λούνα παρκ μαζί με τον γιό του, αλλά αυτή τη φορά έφερε και δικό του πραγματογνώμονα, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο μηχάνημα crazy dance, στο παιχνίδι του τρόμου, από όπου εκτινάχθηκε ο γιος του και σκοτώθηκε ακαριαία, τονίζοντας ότι περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: Στο λούνα παρκ του θανάτου ο πατέρας του 19χρονου – «Να πούνε ποιος σκότωσε το παιδί μου» (Video)

Τα παιχνίδια ήταν επικίνδυνα, σκουριασμένα σε πολλά σημεία, και η συντήρηση του παιχνιδιού πάνω στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, ελλιπέστατη. Μένει τώρα το πόρισμά των πραγματογνωμόνων να δοθεί στον εισαγγελέα, για να περιληφθεί στη δικογραφία.

Αναπάντητο ερώτημα αποτελεί και η ρευματοδότηση αυτής της επιχείρησης, από τη στιγμή που δεν είχε άδεια λειτουργίας.

«Δεν θα μου ξεφύγουν από πάρα πολύ ψηλά μέχρι πάρα πολύ χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε και εμείς μέχρι να πάμε κοντά του.Είναι ντροπή για τον κόσμο να χάνει τα παιδιά του. Πολύ μεγάλη ντροπή. Η υπόθεση αυτή θα πάρει μια συγκεκριμένη τροπή. Δεν θα μείνει κανένας εκτός από το κάδρο αυτής της ιστορίας» ξέσπασε ο πατέρας στην ΕΡΤ.

Χθες ο πατέρας του 19χρονου πήγε για πρώτη φορά στο λούνα παρκ και τράβηξε με το κινητό του φωτογραφίες του παιχνιδιού. Οξειδωμένο σίδερα και παξιμάδια, επικίνδυνες ενώσεις, σκουριασμένες βίδες, υλικά φθαρμένα από τον χρόνο και τη χρήση. Φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Ο πατέρας, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο που έχει ορίσει η οικογένεια, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία και υπόμνημα ερωτημάτων, ενώ αργότερα βρέθηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν την δικογραφία.

Το παιχνίδι στο λούνα παρκ άντεχε μόλις 60 κιλά

Μάλιστα, σύμφωνα με το Open, οι προδιαγραφές του crazy dance ήταν για βάρος μόλις 60 κιλών σε κάθε κάθισμα, ενώ και τα δύο παιδιά που ανέβηκαν μαζί σε αυτό (ο 19χρονος Γιάννης και ο 16χρονος αδερφός του) ζύγιζαν 180 κιλά.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της οικογένειας θα ζητήσουν πιστοποιήσεις των μηχανημάτων αλλά και της εκπαίδευσης των χειριστών τους.

Σήμερα, έλεγχο στην επιχείρηση του 58χρονου έκανε και η οικονομική αστυνομία, «ξεσκονίζοντας» ταμειακές μηχανές και λογιστικά βιβλία.

Τέλος, οι δικηγόροι κατέθεσαν κι αίτημα ενημέρωσης για την τοποθέτηση της χελώνας στην κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ, που ξηλώθηκε, ρωτώντας υπό ποιες συνθήκες αυτή τοποθετήθηκε από τη στιγμή που η επιχείρηση δεν είχε άδεια ηλεκτροδότησης κι έπαιρνε ρεύμα παράνομα.

Πιο αναλυτικά, η οικογένεια του 19χρονου Γιάννη κατέθεσε υπόμνημα 5 σημείων, ζητώντας απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

α) Πότε ηλεκτροδοτήθηκε η επιχείρηση λούνα παρκ;

β) Τι έγγραφα κατατέθηκαν για την ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ;

γ) Πού πιστοποιήθηκαν τα έγγραφα που τυχόν κατατέθηκαν;

δ) Ποιο πρόσωπο έχει βγάλει την άδεια καταλληλότητας για το συγκεκριμένο μηχάνημα; Πότε εκδόθηκε η συγκεκριμένη άδεια; Με ποια χρονική ισχύ;

ε) Να προσκομιστούν στην Εισαγγελική – Προανακριτική Αρχή το τιμολόγιο αγοράς του επίμαχου μηχανήματος/παιχνιδιού και τα έγγραφα συνοδευόμενα με τη μελέτη για την πιστοποίηση του συγκεκριμένου μηχανήματος από διαπιστευμένο/πιστοποημένο φορέα.

Φωτογραφίες- ντοκουμέντα από τα μηχανήματα στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο πατέρας του Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες των κατοίκων που έκαναν λόγο για ασυντήρητα, γεμάτα σκουριές και σάπια μηχανήματα.

 

Σε εξέλιξη είναι η πειθαρχική έρευνα

Μεγάλη είναι η συζήτηση και για την ευθύνη της δημοτικής αρχής. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τη Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να απαντήσει εγγράφως, να απαντήσει δηλαδή ποιο ήταν το περιστατικό και ποιες ήταν οι ενέργειες που έκανε, μέχρι και σήμερα πρέπει να γίνει αυτό.

Αφού δοθεί αυτό το έγγραφο τότε θα κληθεί πιθανότατα σε απολογία τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: ΙΧ άρπαξε φωτιά εν κινήσει στον ΒΟΑΚ (Photo)

Μύκονος: 11 συλλήψεις και 84 παραβάσεις του ΚΟΚ ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Το παρασκήνιο και τα ονόματα των νέων Υποδιοικητών ΥΠΕ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter