Χαλκιδική: Το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο Ανάπτυξης πετάει η δήμαρχος για την άδεια του λούνα παρκ (Audio)

Χαλκιδική: Το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο Ανάπτυξης πετάει η δήμαρχος για την άδεια του λούνα παρκ (Audio)

Το μπαλάκι στο υπουργείο Ανάπτυξης πετάει η δήμαρχος Κασσάνδρας σχετικά με την άδεια του λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος, όταν το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει με τον αδερφό του έσπασε και ξαφνικά βρέθηκε στο έδαφος με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα.

«Δεν δίνεται άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ από τον δήμο», διευκρίνισε  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και συμπλήρωσε: «Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness» επισημαίνοντας ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από κει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο Δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον μπουν τα πρόστιμα, συμπλήρωσε η κ. Χαλκιά, μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου.

«Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ο Δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ» επανέλαβε.

Δείτε επίσης:

«Πετάχτηκε από το κάθισμα με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι» – Συγκλονίζει ο αδερφός του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ (Video)

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα παρκ – Έδινε μάχη για τη ζωή του (Video)

Πανσέληνος Αυγούστου 2024: Μαγευτικές εικόνες από το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Μπάιντεν: «Λούζερ» και «καταδικασμένος κακοποιός» ο Τράμπ

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα παρκ – Έδινε μάχη για τη ζωή του (Video)

Κρανίου τόπος η Αττική με υπογραφή Μητσοτάκη – Μόνο την τελευταία τετραετία έχει καεί το 1/3 των δασών του λεκανοπεδίου

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο» (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter