Χαλκιδική: Στέγνωσε από νερό το Πευκοχώρι λόγω υπερτουρισμού – Κάνουν προκρατήσεις σε εμφιαλωμένα νερά (Video)

Χαλκιδική: Στέγνωσε από νερό το Πευκοχώρι λόγω υπερτουρισμού – Κάνουν προκρατήσεις σε εμφιαλωμένα νερά (Video)

Η λειψυδρία χτύπησε κόκκινο στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εν μέσω καύσωνα. Ο βρύσες έχουν στερέψει εδώ και δέκα ημέρες και τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι άδεια, ενώ γίνονται ακόμη και προκρατήσεις σε εμφιαλωμένα νερά.

Μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές είναι αγανακτισμένοι, σύμφωνα με το ertnews.gr, με την άλλοτε ισχνή και άλλοτε παντελή έλλειψη υδροδότησης που τους ταλαιπωρεί εδώ και μέρες μέσα στο κατακαλόκαιρο και δεν τους επιτρέπει να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις βασικές τους ανάγκες.

Στο Πευκοχώρι, η δεξαμενή νερού που υπάρχει, δεν επαρκεί ώστε να καλύψει την κατανάλωση, λόγω αυξημένου τουρισμού.

Επόπτες του δήμου προσπαθούν να αποτρέψουν όσους αντλούν νερό για να ποτίσουν το γκαζόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζεται στο δυτικό Πευκοχώρι, όπου βρίσκονται βίλες με γκαζόν και αγροτεμάχια τα οποία ποτίζονται και τραβούν πολύ νερό.

Ο Δήμος Κασσάνδρας για τη λειψυδρία

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Κασσάνδρας παραδέχεται το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την υδροδότηση καθώς το νερό πραγματικά δεν αρκεί. Έτσι, η δήμαρχος της περιοχής, Αναστασία Χαλκιά, τη Δευτέρα (15/7) έκανε εκ νέου έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού και παρότρυνε τους κατοίκους να μην ποτίζουν, να μην πλένουν το αυτοκίνητό τους, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για νερό του καλοκαίρι.

Υπάρχει ένα σχέδιο για την επίλυση του προβλήματος, το έργο της αφαλάτωσης του νερού με στόχο να ενισχυθούν οι ταμιευτήρες και να αυξηθεί η διαθέσιμη ποσότητα νερού. Αυτό το έργο αναμένεται να τελειώσει του χρόνου.

Μακρυπρόθεσμη λύση μπορεί να δώσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κασσάνδρας και άλλοι δύο δήμοι και αφορά την ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Αυτό το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα πενταετίας.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους στο Σοφικό Κορινθίας: Πύρινος εφιάλτης κατακαίει το πευκόδασος (Videos – Photos)

Τον σκότωσαν σε καυγά επειδή τάιζε αδέσποτα – Κάθειρξη 7 ετών σε δύο αδέλφια

Έγκλημα Τέμπη: Νέα ποινική δίωξη σε Αγοραστό και ακόμη τρία πρόσωπα για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter