Χαλκιδική: Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το λούνα παρκ του θανάτου (Video)

Χαλκιδική: Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το λούνα παρκ του θανάτου (Video)

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το λούνα παρκ του θανάτου στη Χαλκιδική, που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων σκιαγραφούν τους φορείς που είχαν την ευθύνη και όσους επέτρεψαν τη λειτουργία του λούνα παρκ που είχε ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και δεν έπρεπε να λειτουργεί.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε δώσει στους χειριστές χειρόγραφες οδηγίες χρήσης. Τις οδηγίες αυτές εντόπισε ο πραγματογνώμονας στο σημείο.

Σε μία από τις πέντε οδηγίες, ο ιδιοκτήτης απαγορεύει στους χειριστές να ανεβάζουν ταχύτητα πάνω από 80 στο φονικό παιχνίδι. Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας που διόρισε η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει πως εάν η ταχύτητα έπρεπε να είναι μέχρι το 70, θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί οι υπόλοιπες επιλογές από τον μοχλό ελέγχου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το MEGA που επικαλείται το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή.

Στο πόρισμα τονίζεται πως στην περίπτωση που το φονικό παιχνίδι είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

Η παράδοση των πορισμάτων σηματοδοτεί εξελίξεις στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης

€455.000.000 σε ημέτερους σχολάρχες του Μητσοτάκη – Μισό δισ. ευρώ στο καρτέλ του «σκόιλ ελικίκου»

Πρώτο χτύπημα από την εσωκομματική αντιπολίτευση – Αφετηρία αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής

Γερμανία: Το SPD πρώτο στο Βρανδεμβούργο – «Το κόμμα του Σολτς νίκησε, ο καγκελάριος έχασε»

Super League: Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική – Οι κερδισμένοι και τα ντέρμπι που έρχονται (Videos)

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές από το μεσημέρι

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter