Στον “χορό” των Ρίχτερ έχει παραδοθεί η χερσόνησος του Αγιου Όρους καθώς διαδοχικές σεισμικές δονήσεις προκαλούν ανησυχία.
Νέος σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην, αυτή τη φορά με επίκεντρο 8 χλμ. δυτικά των Καρυών Αγίου Όρους και εστιακό βάθος 12,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Ο σεισμός των 4,6 Ρίχτερ έλαβε χώρα στις 12:50 ώρα Ελλάδος και τον διαδέχτηκε μια ακόμη δόνηση, μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, 7 λεπτά αργότερα με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα Ανατολικά της Ουρανούπολης.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ένας ακόμη σεισμός – μεγέθους 4,1 Ρίχτερ – αναστάτωσε τους κατοίκους της Χαλκιδικής, ενώ στην περιοχή από το πρωί καταγράφονται πολλαπλές δονήσεις.
Η πρώτη σεισμική δόνηση λίγο πριν τις 12 είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιοανατολικά της Ουρανούπολης και εστιακό βάθος 12,4 χιλιομέτρων.
Όπως υπενθυμίζει η voria, εδώ και 5 μήνες οι σεισμικές δονήσεις από το ίδιο επίκεντρο, ένα ρήγμα στις δυτικές ακτές της Αθωνικής Πολιτείας, ήταν συνεχείς, γεγονός που αναστάτωνε τους μοναχούς, τους παραθεριστές, αλλά και τους τουρίστες του δήμου Αριστοτέλη, ωστόσο τις τελευταίες μέρες υπήρχε μια αδράνεια στη σεισμική δραστηριότητα.
Τι εκτιμά για τους σεισμούς στη Χαλκιδική ο Ευθ. Λέκκας
Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή έχει ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου και το τελευταίο διάστημα είχε κοπάσει, ωστόσο φαίνεται ότι παρατείνεται, δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Σημείωσε ότι η παρατείνεται παράλληλα και η παρακολούθηση του φαινομένου. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν οι επιστήμονες στη διάθεσή τους, το ρήγμα από το οποίο προέρχονται οι δονήσεις και συνδέεται εμμέσως με εκείνο της Ανατολίας (είναι εγκάρσιο σ’ αυτό) δεν μπορεί να δώσει πολύ ισχυρότερους σεισμούς από αυτούς που καταγράφονται έως τώρα.
Διαβάστε επίσης
Τι λένε συνεργάτες του Σαλμά μετά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ
Κοροϊδία και κλοπή με την εισφορά αλληλεγγύης – Πώς ο Μητσοτάκης παγίδευσε 550.000 συνταξιούχους