Χαλκίδα: Ελεύθεροι μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών οι τρεις συλληφθέντες για το δυστύχημα στην Ερέτρια

Χαλκίδα: Ελεύθεροι μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών οι τρεις συλληφθέντες για το δυστύχημα στην Ερέτρια
Φωτογραφία αρχείου

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα της Χαλκίδας για το χθεσινό δυστύχημα στο Γυμνό της Ερέτριας όπου έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι από ηλεκτροπληξία.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστούν με σαφήνεια οι πιθανές ευθύνες των τριών κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί ότι για τον εργοδηγό και τον μηχανικό του έργου όπως επίσης και για την επιβλέπουσα ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.

Έρευνα από το υπουργείο Εργασίας

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στην Εύβοια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρέθηκε ήδη από χθες στο σημείο, προκειμένου να εξακριβώσει, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες.

Διαβάστε επίσης: Τα λάθη που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στην Ερέτρια – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter