O χαλβάς είναι ένα γλύκισμα που έρχεται με την καθαρά Δευτέρα, αλλά σπάνια μένει περισσότερο. Υπάρχουν φίλοι του χαλβά που τον καταναλώνουν όλο το χρόνο, διότι γνωρίζουν ότι στην ουσία πρόκειται για μια υπερτροφή.
Το ταχίνι με το οποίο παρασκευάζεται ο χαλβάς ο σουσαμένιος αποτελεί τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Ποιος, όμως, είναι ο καλύτερος χαλβάς για όσους αθλούνται και γιατί πρέπει να τον καταναλώνουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο μία μέρα;