Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Θα δώσει ο Μακρόν ελευθερία κινήσεων στον Μπαρνιέ;». Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2017, ο Εμανουέλ Μακρόν άφησε στους πρωθυπουργούς του λίγα περιθώρια ελιγμών. Αυτή τη φορά, μάλλον θα είναι διαφορετικά με τον Μισέλ Μπαρνιέ.
Στη Liberation διαβάζουμε: «Τα ψεύτικα χαρτιά του Μπαρντελά». Ο σημερινός πρόεδρος του RN φέρεται να συμμετείχε στη δημιουργία πλαστών αποδεικτικών στοιχείων, για να αποδείξει ότι εργαζόταν ως βοηθός ευρωβουλευτή μερικής απασχόλησης, ενώ στην πραγματικότητα εργαζόταν για το κόμμα της Μαρίν Λεπέν.
Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι απορρίψεις εισόδου μεταναστών στα σύνορα και οι συνέπειες». Η Γερμανία επαναφέρει ελέγχους στα σύνορα.
Η Tagesspiegel αναφέρει: «Όποιος σκοντάψει πρώτος, έχει χάσει». Στο τηλεοπτικό τους ντιμπέιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κάμαλα Χάρις πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ. Η επίδειξη δύναμης μπορεί να καθορίσει την επιλογή.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Προετοιμασία για ένα έντονο ντιμπέιτ». Η Φιλαδέλφεια προετοιμάζεται για το ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ. Αναμένονται διαδηλώσεις. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Σύστημα που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ επέτρεψε στις τράπεζες του Ιράκ να διαβιβάσουν κεφάλαια στο Ιράν». Οι ιρακινές τράπεζες χρησιμοποίησαν σύστημα που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ για τη διοχέτευση κεφαλαίων στο Ιράν.
Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Πρωθυπουργός Στάρμερ αμφισβητεί τη χειμερινή περικοπή καυσίμων καθώς οι βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν». Το σχέδιο της νέας κυβέρνησης να περιορίσει τη χειμερινή πρόνοια στους ηλικιωμένους, έχει αναδειχθεί ως βασικό ζήτημα μόλις μήνες μετά την εκλογή της.
Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Σοκ στην Ευρώπη από το σχέδιο Ντράγκι». «Χρειαζόμαστε πρόσθετες επενδύσεις 800 δισ. το χρόνο». Το γερμανικό «όχι» στο κοινό χρέος.
Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Σάντσεθ προσπαθεί να κατευνάσει τον Σι στον εμπορικό πόλεμο με την ΕΕ». Ο Ισπανός πρόεδρος συνάντησε τον Σι Τζινπίνγκ για να αποφύγει αντίποινα κατά του ευρωπαϊκού χοιρινού κρέατος. Σχεδόν το 21% των συνολικών εισαγωγών χοιρινού κρέατος της Κίνας προέρχεται από την Ισπανία.
Διαβάστε επίσης
Αχαρνών: Επέμβαση της ΕΚΑΜ στην πολυκατοικία όπου άνδρας απειλούσε να ανατιναχτεί (Photos – Video)