WSJ: «Ο ύποπτος περίμενε για 12 ώρες τον Τραμπ»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «O Τραμπ καταγγέλλει τη “ρητορική” των Δημοκρατικών για τη νέα απόπειρα δολοφονίας του». Αφού γλίτωσε τον θάνατο τον Ιούλιο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έγινε ξανά στόχος το βράδυ της Κυριακής 15/9 σε ένα γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα. Η βία απειλεί την εκστρατεία. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η αιφνιδιαστική  παραίτηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Τιερί Μπρετόν υπογραμμίζει την απώλεια της γαλλικής επιρροής στις Βρυξέλλες». Η ανακοίνωση της παραίτησης του Γάλλου Επιτρόπου προκάλεσε έκπληξη. Στην πραγματικότητα, η μοίρα του είχε σφραγιστεί από τον Μακρόν και τη Φον ντερ Λάιεν. Ένα απίθανο παιχνίδι πόκερ που δείχνει την αδυναμία του Γάλλου προέδρου.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Πρόληψη της δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ». Ο φερόμενος ως σκοπευτής έψαχνε για μαχητές εναντίον της Ρωσίας. Ο Ζελένσκι καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη». «Η κατάσταση παραμένει δραματική».

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Στην ανατολική Ουκρανία, δεν υπάρχει έδαφος για ειρήνη». Η Ουκρανία δέχεται πιέσεις να συνάψει μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, ειδικά αν κερδίσει ο Τραμπ, αλλά είναι πιθανό να υπάρξει σφοδρή αντίθεση από ορισμένους στρατιώτες και τις οικογένειές τους στα ανατολικά. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο ύποπτος περίμενε για ώρες τον Τραμπ». Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ κρυβόταν κοντά στο γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου στη Φλόριντα για περίπου 12 ώρες πριν τον εντοπίσει ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας και ανοίξει πυρ, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ποινική δίωξη στον ύποπτο που κατηγορείται για απόπειρα κατά του Τραμπ». Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο άνδρας που συνελήφθη για αυτό που το FBI χαρακτήρισε ως «φερόμενη» απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για ομοσπονδιακά εγκλήματα που αφορούν όπλα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ο Τραμπ περνάει στην αντεπίθεση». «Για την επίθεση εναντίον μου φταίει η ρητορική της Χάρις και του Μπάιντεν, η εμπρηστική γλώσσα τους», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Πορτογαλία κατακλύζεται από 43 εστίες πυρκαγιάς». Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία στέλνουν μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Ετικέτες