WSJ: «Ο Τραμπ υπόσχεται επιτροπή αξιολόγησης κυβερνητικού έργου με επικεφαλής τον Έλον Μασκ»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Γκαμπριέλ Ατάλ, μια άθικτη φιλοδοξία». Το αστραπιαίο πέρασμά του από την πρωθυπουργία του αφήνει μια γεύση από ημιτελή δουλειά.

Στη Liberation διαβάζουμε: «Ο Νέος πρωθυπουργός εγκρίθηκε από τη Λεπέν». Σχεδόν δύο μήνες μετά τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου στις βουλευτικές εκλογές, διορίστηκε ένας δεξιός πρωθυπουργός.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Πούτιν θέλει να “υποστηρίξει” τη Χάρις». «Γελάει τόσο εκφραστικά και μεταδοτικά που σημαίνει ότι όλα είναι μια χαρά μαζί της», είπε ο Πούτιν.

Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η Volkswagen βρίσκεται σε κρίση». Σχέδια για κλείσιμο Γερμανικών εργοστασίων.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Χάντερ Μπάιντεν αποδέχεται την κατηγορία για φοροδιαφυγή». Πρόκειται για μια απρόσμενη εξέλιξη που σημαίνει πως δεν θα διεξαχθεί νέα δίκη του γιου του Τζο Μπάιντεν. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Τραμπ προτείνει φορολογικό συντελεστή 15% για ορισμένες εταιρείες και ρόλο για τον Έλον Μασκ στην κυβέρνηση». Ο Τραμπ υπόσχεται επιτροπή αξιολόγησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου με επικεφαλής τον Έλον Μασκ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Μακρόν αψηφά την αριστερά διορίζοντας πρωθυπουργό τον Μπαρνιέ». Ο δεξιός πολιτικός υπόσχεται «νέα εποχή», λέγοντας ότι προτεραιότητές του θα είναι η εκπαίδευση, η ασφάλεια και ο έλεγχος της μετανάστευσης.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Πλημμύρες, άνεμοι και κατολισθήσεις: Το Μιλάνο βυθίστηκε κάτω από το νερό». Η Λομβαρδία και το Πεδεμόντιο είναι οι περισσότερο πληγείσες περιοχές.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Μακρόν διόρισε πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ». Του ανέθεσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.