WSJ: «Ο θάνατoς του Σινουάρ σηματοδοτεί το μεγαλύτερο πλήγμα για τη Χαμάς σε πάνω από ένα χρόνο πολέμου»

Κεντρική είδηση στα σημερινά πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου είναι η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ από το Ισραήλ. Ακολουθούν επιλεγμένοι τίτλοι από ξένες εφημερίδες:

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς, τον εγκέφαλο της 7ης Οκτωβρίου». Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε την Πέμπτη 17/10 ότι σκότωσε τον Γιαχία Σινουάρ, τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο του στη Λωρίδα της Γάζας. Στη Liberation διαβάζουμε: «Γιαχία Σινουάρ: Το τέλος ενός αιμοδιψή ηγέτη». Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη 17/10 ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς σε επίθεση στη Γάζα.

Στη Γερμανία, η Tagesspiegel αναφέρει: «Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ στη Λωρίδα της Γάζας». Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ, είναι νεκρός, σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα». Ο ηγέτης της Χαμάς Γιάχια Σινγουάρ, ο αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023, σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα την Πέμπτη 17/10. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε στη Γάζα». Ο θάνατός του σηματοδοτεί το μεγαλύτερο πλήγμα για την ομάδα σε πάνω από ένα χρόνο πολέμου.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο εγκέφαλος των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό». Ο Γιαχία Σινουάρ πέρασε 22 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές πριν επιστρέψει στην πρώτη γραμμή.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Σκοτώθηκε ο Σινουάρ». Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ είναι «μια καλή μέρα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο»

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς, εγκέφαλο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εκπλήρωσε έναν στόχο προτεραιότητας στον πόλεμο στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Οι τελευταίες στιγμές του Γιαχία Σινουάρ – Το βίντεο από drone των IDF

Aνάλυση BBC: Σοβαρό πλήγμα για τη Χαμάς ο θάνατος του Σινουάρ, αλλά όχι το τέλος του πολέμου

ΗΠΑ-Ισραήλ: «Συγχαρητήρια» Μπάιντεν σε Νετανιάχου για την εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς

Ετικέτες