WSJ: «Η xAI του Μασκ εξετάζει deal για το μερίδιο των μελλοντικών εσόδων της Tesla»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Παρίσι 2024, ένα Ολυμπιακό καλοκαίρι που τελειώνει με έναν εξαιρετικό ισολογισμό». Ολοκληρώθηκαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Το καλοκαίρι αφήνει πίσω του πολύτιμες αναμνήσεις και μια δυνατή παρακαταθήκη. Στη Liberation διαβάζουμε: «Παραολυμπιακοί Αγώνες. Και τώρα;». Τι ακολουθεί;.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: ««Όλα εξαρτώνται από την έκβαση αυτού του πολέμου»». Για πρώτη φορά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στη συνάντηση της Ομάδας Επαφών της Ουκρανίας στο Ραμστάιν την περασμένη εβδομάδα. Ο στόχος: να πειστούν οι δυτικοί εταίροι για πιο εκτεταμένες παραδόσεις όπλων. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η κραυγή ενός παιδαγωγού». Λατρεύει τη δουλειά της σε παιδικό σταθμό – και γι’ αυτό απεργεί. Γιατί το χάσμα μεταξύ εκπαιδευτικών απαιτήσεων και πραγματικότητας είναι πολύ μεγάλο.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο αντίπαλος του Μαδούρο έφυγε για την Ισπανία». Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και αντίπαλος του Μαδούρο εγκατέλειψε τη Βενεζουέλα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η startup xAI του Έλον Μασκ εξετάζει το ενδεχόμενο συμφωνίας για το μερίδιο των μελλοντικών εσόδων της Tesla». Η συμφωνία θα προβλέπει ως αντάλλαγμα την παροχή πρόσβασης στην αυτοκινητοβιομηχανία στην τεχνολογία AI και τους πόρους της. Πρόκειται για το τελευταίο παράδειγμα της αυξανόμενης διασύνδεσης των εταιρειών του Μασκ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Δεκάδες βουλευτές θα μπορούσαν να αρνηθούν να υποστηρίξουν τον Στάρμερ στο νομοσχέδιο περικοπής των πληρωμών καυσίμων». Ενώ λίγοι στα κυβερνητικά έδρανα αναμένεται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο στην ψηφοφορία της Τρίτης 10/9, δεκάδες πιστεύεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να απέχουν ή να απουσιάζουν.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Δημόσια οικονομικά, περισσότερος χρόνος για ελιγμούς». Σχέδια προς την ΕΕ, η Ιταλία όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Στην Ισπανία ο Εντμούντο Γκονζάλες». Ο Εντμούντο Γκονσάλες έφτασε στην Ισπανία με αεροπλάνο ναυλωμένο από την Πολεμική Αεροπορία της χώρας, καταγγέλλοντας πολιτική δίωξη από το καθεστώς Μαδούρο.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΘ: Κατώτερος των περιστάσεων ο Μητσοτάκης – Τα παρασκήνια και η γαλάζια ανησυχία για την πολιτική φθορά της κυβέρνησης

Δεν θα μιλήσει

«Λευκά» ποινικά μητρώα από… μαύρη τρύπα

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Γκλέτσος: Θα είμαι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Εάν επιστρέψει ο Τσίπρας θα κάνω πίσω (Video)

Υπέρ Κασσελάκη η Ακρίτα στη μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ: «Από την πρώτη στιγμή του έφαγαν τα συκώτια»