Washington Post: Το Ιράν κατάφερε να χτυπήσει με 23 βαλλιστικούς πυραύλους δύο ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις

Washington Post: Το Ιράν κατάφερε να χτυπήσει με 23 βαλλιστικούς πυραύλους δύο ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις
AP Photo/Ariel Schalit

Την πληροφορία που ήθελε 23 ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους να έπληξαν τις στρατιωτικές βάσεις Νεβατίμ και Τελ Νοφ κατά την διάρκεια της επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ κατάφερε να επιβεβαιώσει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσιεύματα περίπου 24 από τους περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ την Τρίτη κατάφεραν να διαπεράσουν την αντιαεροπορική άμυνα και να χτυπήσουν ή να πέσουν κοντά σε τουλάχιστον τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις πληροφοριών.

Η Post αναφέρει ότι επαλήθευσε τα βίντεο που δείχνουν 20 πυραύλους να πλήττουν την αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ και τρεις την βάση Τελ Νοφ στο κεντρικό Ισραήλ. Άλλα βίντεο έδειξαν ότι τουλάχιστον δύο πύραυλοι προσγειώθηκαν κοντά στην έδρα της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ στο Γκλιλότ.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ήδη επιβεβαιώσει από την Τετάρτη ότι ορισμένες από τις αεροπορικές βάσεις του επλήγησαν κατά τη μαζική επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της χώρας μια νύχτα νωρίτερα, αλλά τόνισε ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στη λειτουργία ή σε υλικό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Οι IDF δήλωσαν ότι ακόμα εκτιμούν την ζημιά που προκλήθηκε σε κρίσιμες υποδομές και περιουσιακά στοιχεία και πόσες απώλειες προκλήθηκαν και όχι πόσοι πύραυλοι τελικά βρήκαν στόχο. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση τα συστήματα αεράμυνας απέτρεψαν με επιτυχία ζημιές και μεγάλες απώλειες.

Σημειώνεται ότι ειδικά όσον αφορά στα πλήγματα στην βάση Νεβατίμ, διακινούνταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ιρανικοί πύραυλοι κατέστρεψαν τουλάχιστον 20 αεροσκάφη τύπου F-35. Η πληροφορία αυτή παραμένει ανεπιβεβαίωτη, καθώς εξαρτάται απολύτως από την ισραηλινή πλευρά εάν θα την επιβεβαιώσει ή όχι.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Δύο ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί από drone που εκτοξεύτηκε από το Ιράκ – Πλήγματα σε Λίβανο και Υεμένη

ΗΠΑ: Τεράστια νίκη των απεργών λιμενεργατών – Κέρδισαν αύξηση 62% στις αποδοχές τους

Ερυθρά Θάλασσα: Η στιγμή που οι Χούθι χτυπούν τάνκερ με τηλεκατευθυνόμενο σκάφος γεμάτο εκρηκτικά (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter