Washington Post: «Οι Ταλιμπάν επιβάλλουν νόμους και στους άνδρες»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Για τον Μισέλ Μπαρνιέ, αρχίζει το πιο δύσκολο κομμάτι». Το υπουργικό συμβούλιο έχει συσταθεί και θα πιάσει άμεσα δουλειά. Στη Liberation διαβάζουμε: «Από την πλευρά του RN, μια επίμονη απειλή». Η νέα κυβέρνηση του Μισέλ Μπαρνιέ μπορεί να είναι η πιο δεξιά από την θητεία του Νικολά Σαρκοζί, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το SPD μπροστά από το AfD». Οριακή νίκη του SPD στο Βρανδεμβούργο. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο Ντίτμαρ Βόιντκε νίκησε στο Βραδεμβούργο». Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα στη μάχη για τη νίκη στις κρατιδιακές εκλογές του Βρανδεμβούργου, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να επικρατεί οριακά με ποσοστό 30,9%  ανατρέποντας τις δημοσκοπήσεις και την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να ακολουθεί με 29,2% (+5,7%).

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Οι Ταλιμπάν επιβάλλουν νόμους και στους άνδρες». Εντολή να μη φορούν τζιν και να αφήσουν γένια. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ πλησιάζουν σε πόλεμο πλήρους κλίμακας». Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ενέτειναν τις διασυνοριακές τους επιθέσεις τη νύχτα της Κυριακής 22/9.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι Εργατικοί θα διερευνήσουν 600 εκατ. συμβάσεις για τον κορονοϊό που δόθηκαν επί διακυβέρνησης των Συντηρητικών». Η υπ. Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς διατάζει έρευνες για συμβόλαια 600 εκατομμυρίων λιρών εν μέσω Covid.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Μάχη Χεζμπολάχ-Ισραήλ». Οι εντάσεις αυξάνονται στη Μέση Ανατολή. Ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις στον Λίβανο χωρίς να σταματήσει τη Χεζμπολάχ». Η σιιτική πολιτοφυλακή ανακοίνωσε μια «νέα φάση» της σύγκρουσης και χτύπησε με πυραύλους το πιο απομακρυσμένο σημείο από τα σύνορα με το Ισραήλ μέσα σε ένα χρόνο.

Ετικέτες