Washington Post: «Η Χάρις ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μετά τη συνάντηση με Νετανιάχου»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ας αρχίσει το πάρτι». Περίπου 10.000 αθλητές θα παρελάσουν στην καρδιά του Παρισιού. Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων υπόσχεται ένα μοναδικό θέαμα. Στη Liberation διαβάζουμε: «Πώς αναγνωρίζουμε μια “ιστορική και εμβληματική” τελετή έναρξης, τις δύο αγαπημένες λέξεις της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024;». Μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, 306.000 θεατές, 3.000 καλλιτέχνες… Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα θέτει σε εφαρμογή επτά χρόνια προβληματισμού, δοκιμών και μυστικότητας..

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η Χάρις ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων μετά τη συνάντηση με Νετανιάχου». Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις άσκησε πίεση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και για την προστασία των αμάχων στη Γάζα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς». Η οικονομία των ΗΠΑ επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2024, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους, οι επιχειρήσεις επένδυσαν περισσότερο σε εξοπλισμό και αποθέματα και ο πληθωρισμός μειώθηκε.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Μετά την αποχώρηση από την κούρσα, ο Μπάιντεν ζητά την προστασία της δημοκρατίας των ΗΠΑ». Η πρώτη δημόσια ομιλία του Μπάιντεν μετά την αποχώρησή του από την κούρσα για επανεκλογή.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αποκαλύψει έλλειμμα 20 δισ. στα δημόσια οικονομικά». Οι Εργατικοί μιλούν για μια «σοκαριστική κληρονομιά» των Τόρις.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Θωρακισμένο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Με την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα ξεκινούν σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η γαλλική πρωτεύουσα είναι θωρακισμένη. Προειδοποίηση από το Ισραήλ: «θέλουν να μας επιτεθούν».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Μπάιντεν περιγράφει την παραίτησή του από την κούρσα επανεκλογής ως “υπεράσπιση της δημοκρατίας”». Ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε σε τηλεοπτική ομιλία του τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από την κούρσα για την επανεκλογή του.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Αυστηρή κριτική Κάμαλα Χάρις προς Νετανιάχου – «Δεν θα σιωπήσω» (Video)

Τραμπ: Ξεσπά κατά του FBI που ερευνά αν χτυπήθηκε από σφαίρα – «Έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Αμερικής!»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαναγκάζουν πολίτες που θεωρούν «απειλή» να εγκαταλείψουν το Παρίσι – Τι αποκαλύπτει το Reuters

Χάος στο Παρίσι, σαμποτάζ στα τρένα (Videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιστορική τελετή έναρξης στον Σηκουάνα – Η διαδρομή, οι φήμες και οι εκπλήξεις (Videos)

Γαλλία: Σαμποτάζ και βανδαλισμοί στα τρένα υψηλής ταχύτητας – «Μαζική επίθεση, παρέλυσε το δίκτυο»