Washington Post: «Η Χάρις έβαλε στην άμυνα τον Τραμπ»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πιστοί για τη λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου στο Ανατολικό Τιμόρ». Μέσα στην απίστευτη ζέστη, σχεδόν ο μισός πληθυσμός αυτής της μικρής χώρας έδωσε το «παρών» στη λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η αριστερά στέκεται όρθια απέναντι στον Μισέλ Μπαρνιέ». Μετά από αρκετές εβδομάδες προσπαθειών να διοριστεί η Λουσί Καστέ ως πρωθυπουργός, οι διάφορες δυνάμεις του Νέου Λαϊκού Μετώπου προσεγγίζουν τη νέα αλλαγή, διεκδικώντας το καθεστώς της μόνης αληθινής αντιπολίτευσης.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Όλη η προσοχή στην οικονομία». Σε 3.359 σελίδες καταγράφηκε πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν για το επόμενο έτος. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Τελευταία μεταξύ των χωρών». Το Βερολίνο παραμένει το τελευταίο μεταξύ των 16 ομοσπονδιακών πολιτειών όσον αφορά την επέκταση των οπτικών ινών.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η Χάρις έβαλε στην άμυνα τον Τραμπ». Η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις έβαλε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ στην άμυνα, σε ένα δυναμικό ντιμπέιτ, με μια σειρά επιθέσεων κατά της ικανότητας του για το αξίωμα, την υποστήριξή του στους περιορισμούς των αμβλώσεων και τα νομικά δεινά του. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Τραμπ και Χάρις συγκρούστηκαν για αμβλώσεις, οικονομία, μετανάστευση». Η Κάμαλα Χάρις έδωσε μια δυναμική μάχη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη και ίσως μοναδική τους τηλεμαχία πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η Ρωσία έλαβε βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από το Ιράν». ΗΠΑ: «Ευθεία απειλή» – Κυρώσεις στη Μόσχα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Μετανάστες και πιθανές διαδρομές». Η Ευρώπη εξακολουθεί να υποφέρει από αρχαία λάθη που συνδέονται με δύο θεμελιώδεις συνθήκες: Της Σένγκεν και του Δουβλίνου.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Διπλό ιστορικό πλήγμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Apple και την Google». Η Apple έχασε τη δικαστική μάχη με την ΕΕ για τη φορολόγηση στην Ιρλανδία – Καλείται να καταβάλει 13 δισ. ευρώ.