Washington Post: «Η Γαλλία απορρίπτει τη στροφή προς τα δεξιά» – Ο Διεθνής Τύπος για τα αποτελέσματα των ιστορικών εκλογών

Washington Post: «Η Γαλλία απορρίπτει τη στροφή προς τα δεξιά» – Ο Διεθνής Τύπος για τα αποτελέσματα των ιστορικών εκλογών

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η νίκη-έκπληξη του Νέου Λαϊκού Μετώπου». Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξέλεξε περισσότερους βουλευτές από την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση. Στη Liberation διαβάζουμε: «Είναι απίστευτο». Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν υποβαθμίστηκε στην τρίτη θέση.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Αποφάσεις στη Γαλλία». Πραγματοποιήθηκε ο πολυαναμενόμενος δεύτερος γύρος των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Στον δρόμο προς το άγνωστο η Γαλλία». Η συμμαχία της Αριστεράς κέρδισε τις εκλογές, ο πρόεδρος Μακρόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση και η ακροδεξιά υποχώρησε στην τρίτη θέση.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η Γαλλία απορρίπτει τη στροφή προς τα δεξιά». Αντί να εγκαινιάσουν την πρώτη ακροδεξιά κυβέρνηση της Γαλλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ψηφοφόροι επέλεξαν να ενισχύσουν την αριστερά και το κέντρο. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η αριστερά της Γαλλίας έλαβε προβάδισμα στο κοινοβούλιο». Η αριστερή πτέρυγα της Γαλλίας παίρνει τις περισσότερες έδρες καθώς οι πρόωρες εκλογές οδηγούν σε αδιέξοδο.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η νίκη – έκπληξη της αριστεράς στη Γαλλία σπρώχνει τους ακροδεξιούς στην τρίτη θέση». Ήττα-σοκ για τον «Εθνικό Συναγερμό» της ακροδεξιάς στη Γαλλία, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο η νέα κυβέρνηση των Εργατικών πιάνει δουλειά.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Η Αριστερά στη Γαλλία νίκησε τη Λεπέν». Το Νέο λαϊκό μέτωπο κέρδισε τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Γαλλία νίκησε την ακροδεξιά». Μεγάλη κινητοποίηση στη Γαλλία τοποθέτησε το Λαϊκό Μέτωπο ως πρώτη δύναμη.

Διαβάστε επίσης:

Εξελίξεις στη Γαλλία: Ο Μακρόν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Ατάλ

Γαλλία: «Χειροβομβίδα» Μακρόν στα πόδια της Λε Πεν και ο γρίφος της επόμενης κυβέρνησης – Ανάλυση CNN

Η Γαλλία αναζητά νέο πρωθυπουργό – Οι «μνηστήρες», ο ρόλος του Μακρόν και τα σενάρια

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Μύκονος: Η μαφία της οικοδομής και το χαμένο ηχητικό

Μεγάλη αναστάτωση στα Τρίκαλα για εκατομμύρια τριζόνια – «Πολιορκούν» την πόλη «κατσαρίδες που πετάνε» (Photos – Video)

Σοκ στον Πύργο: 59χρονος έριξε την πρώην σύντροφό του από το μπαλκόνι

Το πρόγραμμα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ποιους θα αντιμετωπίσει, οι ημερομηνίες των ματς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter