Wall Street Journal: «Το Κίεβο αιφνιδιάζει με επίθεση στο Κουρσκ – Χιλιάδες Ρώσοι εκκένωσαν τις συνοριακές περιοχές»

Wall Street Journal: «Το Κίεβο αιφνιδιάζει με επίθεση στο Κουρσκ – Χιλιάδες Ρώσοι εκκένωσαν τις συνοριακές περιοχές»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η Βρετανία εν μέσω ενός κύματος βίας κατά των μεταναστών». Νέες εκκλήσεις για διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει την Τετάρτη σε περίπου 30 πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη Liberation διαβάζουμε: «”Ο διορισμός του Σινουάρ αποδεικνύει ότι η εξουσία στη Χαμάς έχει περάσει ξεκάθαρα στη Γάζα”». Η επιλογή του Γιαχία Σινουάρ για να αντικαταστήσει τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου, εμφανίζεται ως πρόκληση για το Ισραήλ, λέει η αναλύτρια Λέιλα Σερά.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώνονται». Η αδύναμη παγκόσμια ζήτηση και η κακή ανταγωνιστικότητα είναι οι λόγοι. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Είναι ο κορονοϊός στις αποσκευές σας;». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ιός βρίσκεται ξανά σε έξαρση σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Οι πολίτες εγκαταλείπουν το Λίβανο εν μέσω του κινδύνου κλιμάκωσης του πολέμου». Η έξοδος από τον Λίβανο ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το Κίεβο αιφνιδιάζει με επίθεση στη Ρωσία». Χιλιάδες Ρώσοι πολίτες εκκένωσαν τις συνοριακές περιοχές καθώς η Μόσχα ανέπτυξε ενισχύσεις στην περιοχή Κουρσκ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Χιλιάδες βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην απειλή της ακροδεξιάς». Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα σχηματίζοντας ανθρώπινες ασπίδες για να προστατεύσουν τα κέντρα ασύλου, μετά την προειδοποίηση της αστυνομίας για νέες αναταραχές από περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις της ακροδεξιάς.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Φόβοι για επιδρομή στο Ισραήλ. Το Ιράν «κλείνει» τον εναέριο χώρο του». Εν μέσω αβεβαιότητας για το πώς και το πότε, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επικεντρώνονται στο ποιος. Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και το Ιράν απείλησαν ότι θα απαντήσουν στο Ισραήλ για τις δύο δολοφονίες της περασμένης εβδομάδας.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Μειώνονται οι επιλογές για εκεχειρία στη Γάζα μετά την αλλαγή στην ηγεσία της Χαμάς». Ο νέος πολιτικός αρχηγός φέρνει την ισλαμιστική οργάνωση πιο κοντά στο Ιράν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter