Wall Street Journal: «Το Ιράν θέλει να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ, αλλά να αποφύγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η τολμηρή εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ της Ρωσίας». Την τρίτη ημέρα της επίθεσής τους, οι δυνάμεις του Κιέβου είχαν καταλάβει περισσότερα από 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ. Στη Liberation διαβάζουμε: «Το δίδυμο των Δημοκρατικών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανησυχεί τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο και τον αντιπρόεδρό του, Τζέι. Ντι Βάνς». Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην τελευταία του ανάρτηση στο Truth Social, κατηγορεί την Κάμαλα Χάρις ότι «υποκίνησε πραξικόπημα κατά του προέδρου της».

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Βιέννη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ». Ακυρώθηκαν τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ – Τζιχαντιστές σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Αποτράπηκε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ». Υλικό της Αλ Κάιντα και του ISIS στην κατοχή ενός εκ των υπόπτων για σχεδιασμό επίθεσης σε συναυλία στη Βιέννη.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Τραμπ συμφώνησε να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις». Σε τρεις τηλεμαχίες με την Κάμαλα Χάρις συμφώνησε να συμμετάσχει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το Ιράν θέλει να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ, αλλά να αποφύγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο». Η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της δεν είναι έτοιμοι για μια πλήρη σύγκρουση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι νόμοι κατά των fake news δεν πληρούν τον σκοπό τους, λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου». Ο δήμαρχος του Λονδίνου προειδοποιεί ότι ο νόμος πρέπει να επανεξεταστεί «άμεσα» λόγω των ψευδών ειδήσεων που συνέβαλαν στις αναταραχές με την ακροδεξιά.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ξέρει να πετυχαίνει αποτελέσματα». Την αποτελεσματικότητα του ουκρανικού στρατού επαίνεσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις ταραχές της ακροδεξιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο». Η κυβέρνηση των Εργατικών παραμένει σε εγρήγορση το Σαββατοκύριακο.

Ετικέτες