Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Χάος και πείνα στα ερείπια της Γάζας». Ο λιμός απειλεί τον παλαιστινιακό θύλακα παρά τις αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ παράλληλα οι ένοπλες συμμορίες πολλαπλασιάζονται εκμεταλλευόμενες την αναρχία και οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί δεν υποχωρούν. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ελευθερία αμβλώσεων για πάντα». Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά τον νόμο Βέιλ το κοινοβούλιο που συνεδριάζει τη Δευτέρα στο Κογκρέσο ετοιμάζεται να εγγράψει την άμβλωση στο γαλλικό Σύνταγμα.
Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο υπουργός Άμυνας θέλει να διερευνήσει το σκάνδαλο με τις υποκλοπές». Η συνομιλία, η οποία καταγράφηκε και δημοσιεύτηκε σε έναν ιστότοπο ρωσικής προπαγάνδας, ήταν μεταξύ του επιθεωρητή της Λουφτβάφε, Αντιστράτηγου Ίνγκο Γκέρχαρτζ, και τριών αξιωματικών της υποδύναμής του. Η Tagesspiegel αναφέρει: «”Σούπερ Τρίτη” – Ημέρα Αλήθειας για τον Μπάιντεν και τον Τραμπ». Λίγο πριν τη σημαντικότερη ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρούνται ήδη ως υποψήφιοι για την προεδρία.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Πώς οι περιορισμοί του Ισραήλ έφεραν τη Γάζα στο όριο του λιμού». Για μήνες, το Ισραήλ αντιστέκεται στην πίεση της Ουάσιγκτον να επιτρέψει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ρώσοι συνεχίζουν να εντοπίζονται νεκροί σε όλο τον κόσμο». Μια σειρά Ρώσων επιχειρηματιών, γραφειοκρατών και πολιτικών προσωπικοτήτων είχαν ύποπτους θανάτους μετά την επίθεση στην Ουκρανία.
Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Τα δημοσιονομικά σχέδια κινδυνεύουν με «δεύτερη χαμένη δεκαετία» του βιοτικού επιπέδου, σύμφωνα με τον Τζέρεμι Χαντ». Το Ίδρυμα Joseph Rowntree βρίσκει διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ της ζήτησης για φορολογικές περικοπές και της πραγματικότητας για εκατομμύρια ανθρώπους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Η Γερμανία διαχέει βρετανικά στρατιωτικά μυστικά στη Ρωσία». Το Κρεμλίνο υπέκλεψε στρατιωτική συνομιλία σε μια από τις χειρότερες παραβιάσεις ασφαλείας του Βερολίνου από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Κι έτσι, χτύπησα το drone». Οι δηλώσεις του κυβερνήτη του ιταλικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Οι όμηροι σηματοδοτούν τις διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα». Η πείνα στη Λωρίδα της Γάζας και το επερχόμενο Ραμαζάνι εντείνουν την πίεση.