Wall Street Journal: «Ο Μπάιντεν παραγκωνίζεται καθώς το Ισραήλ αναδιαμορφώνει τη Μέση Ανατολή»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Το Ισραήλ εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο». Οι μάχες ξυπνούν μνήμες από τον πόλεμο του 2006. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ο λιβανέζικος στρατός αντεπιτίθεται κατά του ισραηλινού στρατού για πρώτη φορά». Την Πέμπτη 3/10, ο τακτικός στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι απάντησε για πρώτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου στα ισραηλινά πυρά.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι επιλογές του Ισραήλ εναντίον του Ιράν». Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ανακοίνωσε αντίποινα για την επίθεση της Τεχεράνης. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται στη Χεζμπολάχ». Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν επεκτείνει την επίθεσή τους στον Λίβανο.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Διευρύνεται ο πόλεμος που ο Μπάιντεν προσπάθησε να μετριάσει». Διευρύνεται ο πόλεμος που ο Μπάιντεν προσπάθησε να μετριάσει.

Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η επιρροή των ΗΠΑ μειώνεται καθώς το Ισραήλ προσπαθεί να χτυπήσει το Ιράν». Ο Μπάιντεν παραγκωνίζεται καθώς το Ισραήλ αναδιαμορφώνει τη Μέση Ανατολή.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συζητούν πιθανά ισραηλινά χτυπήματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν». Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι η κυβέρνησή του «συζητούσε» πιθανά ισραηλινά σχέδια να επιτεθεί στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν ως αντίποινα για την επίθεση της Τεχεράνης με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ την Τρίτη 1/10.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Σενάρια για επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης». Μπάιντεν: Στο στόχαστρο οι ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ σκότωσε 18 άτομα στη χειρότερη βομβιστική επίθεση στη Δυτική Όχθη». Η επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ είχε ως δηλωμένο στόχο τον τοπικό ηγέτη της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Ετάφη «προσωρινά» ο Χασάν Νασράλα


Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Κοινός εχθρός το Ισραήλ – Τα μουσουλμανικά έθνη να ετοιμαστούν για αντίσταση


Ακροβασίες τρόμου στη Μέση Ανατολή: 3+1 σενάρια για ισραηλινά αντίποινα – Σε ποιο βάζουν «φρένο» οι ΗΠΑ