Wall Street Journal: «Η Μέση Ανατολή στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου»

Wall Street Journal: «Η Μέση Ανατολή στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς εγείρει φόβους για ανάφλεξη των συγκρούσεων στην περιοχή». Με διαφορά μερικών ωρών, ο IDF ολοκλήρωσε δύο επιχειρήσεις στη Βηρυτό και στην καρδιά της Τεχεράνης, πρωτεύουσες δύο εχθρικών προς αυτό χωρών. Στη Liberation διαβάζουμε: «Αναστάτωση στην Τεχεράνη από τα στοχευμένα πλήγματα του Ισραήλ». Στοχεύοντας δύο ανώτερους αξιωματούχους κινημάτων που υποστηρίζονται από το Ιράν, το εβραϊκό κράτος έχει αυξήσει τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το Ιράν απειλεί με αντίποινα μετά τη δολοφονία του Χανίγια». Ο επικεφαλής της Χαμάς σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ημέρες εκδίκησης». Ο φόβος ενός ολοκληρωτικού πολέμου μεγαλώνει.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς οξύνει την υπάρχουσα αναταραχή». Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε στο Ιράν, πυροδοτώντας φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Η δολοφονία δύο εχθρών του Ισραήλ θέτει τη Μέση Ανατολή στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου». Τα χτυπήματα εναντίον της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και της Χαμάς στην Τεχεράνη αυξάνουν τον κίνδυνο για το ξέσπασμα ενός περιφερειακού πολέμου καθώς διπλωμάτες προσπαθούν να αποτρέψουν την κλιμάκωση.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι φόβοι για κλιμάκωση αυξάνονται μετά τις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ». Το Ιράν ορκίζεται εκδίκηση μετά τις αεροπορικές επιδρομές που σκότωσαν τον Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, την ίδια μέρα με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς». Ισραηλινή επιδρομή στην Τεχεράνη: Το Ιράν υπόσχεται εκδίκηση.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε σε επίθεση στο Ιράν». Το Ισραήλ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. Ο φόβος για επέκταση της σύγκρουσης αυξάνεται.

Διαβάστε επίσης:

Η βία και ο διχασμός σημάδεψαν τη θητεία Μπάιντεν – Η πρωτοφανής αποχώρηση του 46ου προέδρου των ΗΠΑ

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Φόβοι για γενίκευση της σύρραξης – Το Ιράν απειλεί με «βαριά τιμωρία»

Παγκόσμια ανησυχία μετά τη δολοφονία Χανίγιε – Έκτακτη συνεδρίαση στον ΟΗΕ

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Μαρόκο και Τυνησία μετά τον θάνατο του Χανίγιε

Ακόμα ένας δημοσιογράφος και ένας κάμεραμαν δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ

Η Ε.Ε. απαγορεύει στο προσωπικό να δέχεται «δωράκια» εισιτήρια και φιλοξενίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter