Wall Street Journal: «Γκρεμίζεται η υποστήριξη των Δημοκρατικών στον Μπάιντεν»

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Ο Μακρόν αναμένει έναν συνασπισμό “δημοκρατικών δυνάμεων”». Πρώτη δήλωση Μακρόν: «Κανείς δεν κέρδισε». Στη Liberation διαβάζουμε: «Η Αριστερά διαπραγματεύεται για να βρεθεί πρωθυπουργός». Οι Σύμμαχοι του Νέου Λαϊκού Μετώπου ελπίζουν να καταλήξουν σε μια πρώιμη συναίνεση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το AfD δημιουργεί νέα ριζοσπαστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Ένα ριψοκίνδυνο βήμα από το AfD στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η Φον ντερ Λάιεν πριν από την επανεκλογή». Αγώνας δρόμου για την επανεκλογή της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Kορυφαίοι δημοκράτες υποστηρίζουν ότι ο Μπάιντεν πρέπει να δείξει ότι μπορεί να κερδίσει». Ο Μπάιντεν πρέπει να παράσχει αποδείξεις ότι μπορεί να νικήσει τον Τραμπ, λένε οι Δημοκρατικοί. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η πίεση στον Μπάιντεν συνεχίζεται». Η υποστήριξη των Δημοκρατικών στον πρόεδρο Μπάιντεν άρχισε να γκρεμίζεται, καθώς ο γερουσιαστής Πίτερ Γουέλτς τον κάλεσε να αποχωρήσει από την κούρσα.

Διαβάστε σχετικά: Τζο Μπάιντεν: Κλιμακώνονται οι πιέσεις να παραιτηθεί – Η χαριστική βολή και το «τεστ αντοχής»

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Στάρμερ: Η κρίση στις φυλακές είναι χειρότερη από ό,τι φοβόμουν». «Σοκαρισμένος» ο Στάρμερ με την κρίση στις φυλακές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα πρόωρης αποφυλάκισης.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Το ΝΑΤΟ στέλνει F-16 στο Κίεβο». Το ΝΑΤΟ υπόσχεται διαρκή δέσμευση στην Ουκρανία. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε για το «πιο εκτεταμένο αμυντικό σχέδιο από τον Ψυχρό Πόλεμο».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Τα πρώτα μαχητικά F-16 από το ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς την Ουκρανία». Τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη θα παραδοθούν από τη Δανία και την Ολλανδία.

Ετικέτες