Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες

Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες

Ο Στέφανος Κασσελάκης φταίει μόνο για την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, αλλά κατά τη γνώμη μου ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ήταν αυτός που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δημιούργησε ή συντήρησε, αν θέλετε, ανούσιες εντάσεις που μοναδικό σκοπό είχαν την εκπλήρωση χρόνιων και άρρωστων εγωπαθειών εντός της Κουμουνδούρου.

Αντί να τραβήξει το κόμμα στην επιφάνεια, έξω από το «πηγάδι», μπήκε κι αυτός μέσα κι άρχισε να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο άρρωστο αυτό παιχνίδι.

*** Μετά την πρωτοφανή, η αλήθεια είναι, καθαίρεσή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, παρατηρώ τη διαμάχη που ξεκίνησε στα social media. Από τη μία οι «ταλιμπάν» Κασσελακικοί κι από την άλλη όλοι οι άλλοι. Και εντάξει οι μεν έχουν ξεκάθαρο στίγμα. Στηρίζουν τον Κασσελάκη, τις ιδέες του και γουστάρουν αυτά που ανεβάζει στα social media. Θεωρούν ότι τα κάνει όλα σωστά. Δικαίωμά τους. Κρίνονται από τις παρέες τους και τους κοντινούς τους ανθρώπους.

*** Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι ταγμένοι στον Τσίπρα, όσοι στηρίζουν τη «φρουρά» των «87», τα μπλοκ του Παύλου Πολάκη, ίσως του Νίκου Παππά, αισίως του Σωκράτη Φάμελλου κι άλλων, όπως διαβάζω. Συγκαταλέγονται όμως κι αυτοί που ψήφισαν Κασσελάκη στις περυσινές εσωκομματικές εκλογές και πλέον λένε «ώπα». Γι΄ αυτούς δεν διαβάζω και δεν ακούω τίποτα, ενώ ενδεχομένως να αποτελούν και την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης.

*** Υπάρχει κάποιος άγραφος κανόνας που λέει ότι πρέπει να στηρίζεις μέχρι το τέλος αυτό που ψήφισες ακόμα κι αν ήταν λάθος; Αρκετοί πίστεψαν στο «φρέσκο» και στο διαυγές που πρόσφερε η υποψηφιότητά του, αλλά αντιλήφθηκαν – αργά ή γρήγορα δεν ξέρω, ο χρόνος είναι σχετικός – πως έκαναν λάθος.
Έχουν το δικαίωμα ή όχι να εναντιώνονται πλέον κατά του Στέφανου Κασσελάκη;

*** Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τέτοια εποχή και μάλιστα με «καθαρό» ποσοστό κι αντί να δώσει τον φρέσκο «αέρα» που είχε τόσο ανάγκη, αναλώθηκε σε εσωκομματικά παιχνίδια που έβαζαν ακόμα πιο βαθιά το κόμμα στην περιδίνηση. Τι και πώς θα απαντήσει στους μεν, τι και πώς θα απαντήσει στους δε. Διαρροή για το ένα, διαρροή για το άλλο και ένα «εσείς δεν ξέρετε, εγώ ξέρω». Στις 10:00 μιλούσε με τον τάδε και του έλεγε «δίκιο έχεις» και στις 10:30 έκανε ανάρτηση που ανακοίνωνε κάτι τελείως αντίθετο μ’ αυτό που είχε συμφωνήσει.

*** Έχουν ευθύνη όσοι τον έβαλαν δημοσίως ή υπογείως «απέναντι». Έχουν και μάλιστα μεγάλες, κάποιοι θα έπρεπε να έχουν διαγραφεί κιόλας. Υπενθυμίζω ωστόσο ότι αυτοί δεν έφυγαν για να συμμετάσχουν στη Νέα Αριστερά. Έμειναν με σκοπό τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατάφερε να τους κερδίσει, να τους πάρει με το μέρος του. Και πώς να γίνει αυτό όταν από τη μία έκανε μια δήλωση που δεν είχε καμία σχέση με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, όταν την επόμενη διαφοροποιόταν από την πάγια θέση του κόμματος για κάποιο ζήτημα, όταν λίγο μετά ανακοίνωνε αλλαγές μη συμβατές με τον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην πω για τις εξαγγελίες που τα στελέχη μάθαιναν από τo Twitter. Κόμμα χωρίς «πρωινό καφέ», χωρίς καθημερινή ζύμωση με τους στενούς του συνεργάτες που ακούει και σέβεται; Πού ξανάγινε;

*** Μπορεί ο Κασσελάκης να πάρει ξανά τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά και μπορεί. Χωρίς όμως αυτούς που δεν ταυτίζονται με τις ιδέες του και το όραμά του γι’ αυτό το έρμο κόμμα. Για το πού μπορεί να το φτάσει, δεν ξέρω. Μπορεί να φτιάξει έναν νέο πολιτικό φορέα; Φυσικά και μπορεί, παίρνοντας μαζί του όσους εμπνέει, αλλά χωρίς κρατική χρηματοδότηση. Μπορεί χωρίς τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί, μετά από πολλά χρόνια κι αφού μας έχει κυβερνήσει και ο τριτοξάδερφος του Μητσοτάκη ή ο ιδιοκτήτης του κυλικείου που είχε στο δημοτικό.

*** Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους και κυρίως για τους ψηφοφόρους του κόμματος; Αυτή τη στιγμή το τραπέζι είναι άδειο…

Διαβάστε επίσης

«Λευκά» ποινικά μητρώα από… μαύρη τρύπα

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξανά στο εδώλιο ο Λιγνάδης – Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Στην Αθήνα ο Τσεντί Οσμάν – Αυτή είναι η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter