Βρετανία: Συντηρητικός βουλευτής ονειρεύεται να χτίσει τείχος στη Μάγχη κατά των μεταναστών

Βρετανία: Συντηρητικός βουλευτής ονειρεύεται να χτίσει τείχος στη Μάγχη κατά των μεταναστών

«Χτίστε ένα τείχος» στη Μάγχη για να αντιμετωπίσετε τους μετανάστες, λέει ένας υπερυντηρητικός Βουλευτής εμπνευσμένος από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ εξέχων βουλευτής των Τόρις είπε ότι θέλει να «χτίσει ένα τείχος στη Μάγχη» σε μια ηχογράφηση που διέρρευσε και δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τον Guardian.

Μιλώντας σε νεαρούς ακτιβιστές των Τόρις πριν από μια βόλτα σε παμπ τον Μάρτιο, ο Ρις Μογκ εξήρε την προσέγγιση του Τραμπ για τη μετανάστευση ως πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εμπνευστεί από αυτήν.

«Αν ήμουν Αμερικανός, θα ήθελα να κλείσουν τα σύνορα, θα ήμουν υπέρ της κατασκευής τείχους. Θα ήθελα να χτίσω ένα τείχος στη μέση της Μάγχης», δήλωσε ο πρώην υπουργός Επιχειρήσεων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υποστηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «δεν συμπαθεί τη Βρετανία», ενώ εξέφρασε ανησυχίες για τη «διανοητική του οξύτητα».

Ο Τραμπ έκανε δημοφιλές το σύνθημα «Χτίστε το τείχος» κατά την πρώτη του υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2015-16, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατασκεύασε πράγματι 452 μίλια συνοριακού τείχους, αν και μόνο 80 μίλια νέων φραγμών κατασκευάστηκαν εκεί όπου δεν υπήρχαν πριν, σύμφωνα με το BBC.

Οι Συντηρητικοί έχουν καταστήσει τη μετανάστευση ως βασική διαχωριστική γραμμή με τους Εργατικούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της βρετανικής αντιπολίτευσης αντιτίθεται στα σχέδια των Τόρις να στείλουν αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα. Ο επίσημος λογαριασμός των Συντηρητικών στο X κατηγορεί επίσης τους Εργατικούς ότι οι Εργατικοί θα έκαναν το Ηνωμένο Βασίλειο μαγνήτη για τους αιτούντες άσυλο.

Οι Εργατικοί λένε ότι θα δαπανήσουν τα χρήματα που θα διατεθούν για το σχέδιο της Ρουάντα σε μια Διοίκηση Ασφάλειας Συνόρων για τη δίωξη συμμοριών που λειτουργούν σε διαδρομές με μικρές βάρκες και την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας με την ΕΕ.

Σημειώνεται πως ο Ρις-Μογκ διεκδικεί την επανεκλογή του στη νέα εκλογική περιφέρεια North East Somerset and Hanham, όπου αντιμετωπίζει ισχυρή πρόκληση από τον Ντάν Νόρις των Εργατικών, ο οποίος είναι σήμερα δήμαρχος της Δυτικής Αγγλίας.

Ο υποψήφιος των Τόρις – αγαπημένος της βάσης των Συντηρητικών – βρίσκεται στο κοινοβούλιο από το 2010 και συχνά αποκαλείται το «αξιότιμο μέλος του 18ου αιώνα», λόγω της σικ προφοράς του, των ωραίων κουστουμιών του και της υποστήριξης των παραδόσεων του κοινοβουλίου.

Το 2012, μάλιστα εκστόμισε στην αίθουσα των Κοινοτήτων μια λέξη με 29 γράμματα – floccinaucinihilipilification (η εκτίμηση κάποιου πράγματος ως άχρηστου)  – η οποία ήταν τότε η μεγαλύτερη λέξη που έχει καταγραφεί ποτέ στο κοινοβούλιο.

Πηγή: Politico

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Υποψήφια της ακροδεξιάς αποσύρεται γιατί φορούσε καπέλο με σβάστικα

Ουκρανία: Ο Όρμπαν ζητά από τον Ζελένσκι να εξετάσει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός

Ολλανδία: Πρώην… αρχικατάσκοπος αναλαμβάνει πρωθυπουργός στη θέση του Μαρκ Ρούτε

Corriere della Sera: «Ο Μακρόν στη γωνία – Πολιτικό χάος στη Γαλλία μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών»

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο αποδέχεται την επανάληψη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ παρά τις κυρώσεις

Γερμανία: Στέλεχος του ακροδεξιού AfD ένοχος για χρήση ναζιστικού συνθήματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter