Βρετανία: Ραγδαία αύξηση σε εγκλήματα μίσους εξαιτίας του πολέμου της Γάζας καταγράφει έκθεση της κυβέρνησης

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση σε εγκλήματα μίσους εξαιτίας του πολέμου της Γάζας καταγράφει έκθεση της κυβέρνησης

Τα θρησκευτικά εγκλήματα μίσους στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο του 2024, κυρίως λόγω της αύξησης των αντιεβραϊκών και αντιμουσουλμανικών αδικημάτων, όπως καταγράφουν επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι ο αριθμός των αδικημάτων που καταγράφηκαν από την αστυνομία και είχαν θρησκευτικό κίνητρο ή μισαλλόδοξο απέναντι στην θρησκεία του θύματος αυξήθηκε σε 10.484 από 8.370 το προηγούμενο έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, τα εγκλήματα κατά όσων θεωρούνταν Εβραίοι υπερδιπλασιάστηκαν σε 3.282 από 1.543 το προηγούμενο έτος. Τα εγκλήματα κατά ατόμων που θεωρούνται μουσουλμάνοι αυξήθηκαν σε 3.866 από 3.432.

«Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση των εγκλημάτων μίσους κατά των Εβραίων και σε μικρότερο βαθμό κατά των μουσουλμάνων και σημειώθηκε από την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς», ανέφερε η κυβέρνηση στη σύνοψη των στοιχείων.

Ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων εγκλημάτων μίσους μειώθηκε σε 140.561, αριθμός μειωμένος κατά πέντε τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πάνω από τα δύο τρίτα των εγκλημάτων μίσους είχαν φυλετικά κίνητρα, τάση που είναι σύμφωνη με αυτή των προηγούμενων ετών, δήλωσε η κυβέρνηση.

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ χαρακτήρισε την αύξηση ως «τρομακτική» και «κηλίδα για την κοινωνία μας», και τόνισε ότι η αστυνομία πρέπει να αναλάβει «αυστηρή δράση εναντίον εκείνων που στοχοποιούν τις κοινότητές μας».

Όπως ανέφερε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή να εξελιχθούν σε αυξημένο μίσος και ένταση εδώ στους δρόμους μας, και όσοι προωθούν αυτό το δηλητήριο – εκτός σύνδεσης ή στο διαδίκτυο – πρέπει να αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου. Ο υπερδιπλασιασμός των καταγεγραμμένων εγκλημάτων μίσους με αντισημιτικό περιεχόμενο και η σημαντική αύξηση των ισλαμοφοβικών εγκλημάτων μίσους είναι πολύ σοβαρά. Πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή για τον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία και κάθε άλλη μορφή ειδεχθούς μίσους στη Βρετανία, και υποστηρίζουμε την αστυνομία στη λήψη αυστηρών μέτρων εναντίον εκείνων που στοχεύουν τις κοινότητές μας».

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη Βρετανία: Και πέραν των Harrods οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

Ρωσία: «Ναι, ο Τραμπ έστειλε διαγνωστικά τεστ Covid-19, αλλά ήταν μια απλή ανταλλαγή εξοπλισμού»

Λίβανος: Το Ισραήλ συνεχίζει να στοχοθετεί το σύστημα υγείας της χώρας – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις

Σε πόλεμο δηλώσεων περί «ανεξαρτησίας» επιδόθηκαν ο πρόεδρος της Ταϊβάν και το Πεκίνο

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα έρχεται στη Γη – Φόβοι για εκτεταμένα μπλακ άουτ

Κροατία: Η Αστυνομία κατηγορείται ότι έκαψε τηλέφωνα και διαβατήρια αιτούντων άσυλο

Ο Ερντογάν σε βαλκανική περιοδεία – Εγκαινιάζει το μεγάλο τζαμί των Τιράνων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter