Βρετανία: Πέθανε 11χρονος μετά από νέο challenge στοTikTok – Τι είναι τo «chroming»

Βρετανία: Πέθανε 11χρονος μετά από νέο challenge στοTikTok – Τι είναι τo «chroming»

Τη ζωή του έχασε μετά από ένα νέο επικίνδυνο challenge που κυκλοφορεί στο TikTok ένα αγόρι 11 ετών από τη Βρετανία.

Ο 11χρονος Τόμι Λι Γκέισι Μπίλινγκτον που συμμετείχε στο λεγόμενο «chroming», υπέστη καρδιακή προσβολή στο σπίτι ενός φίλου του στο Λάνκαστερ. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

«Πέθανε ακαριαία ενώ είχε πάει στο σπίτι ενός φίλου του για να περάσουν το βράδυ. Τα αγόρια είχαν δοκιμάσει το challenge του TikTok “chroming”», είπε η γιαγιά του αγοριού, Τίνα Μπερνς. «Είχε μια χρυσή καρδιά όπως ο πατέρας του. Η οικογένειά μας είναι εντελώς συντετριμμένη», πρόσθεσε η ίδια.

Τι είναι το «chroming»

Με τη νέα πρόκληση «chroming», οι έφηβοι εισπνέουν αναθυμιάσεις από κοινά οικιακά αντικείμενα, όπως αεροζόλ, ασετόν (αφαιρετικό βερνικιού νυχιών), διαλύτες χρωμάτων και προϊόντα καθαρισμού προκειμένου να ζαλιστούν. Ταυτόχρονα βγάζουν βίντεο τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της, τα οποία αναρτούν στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τάση αυτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ασφυξία, καρδιακή ανακοπή και πολλά άλλα με μία μόνο εισπνοή. Επιστήμονας που ειδικεύεται στην τοξικολογία, εξήγησε μιλώντας στο UPMC γιατί είναι τόσο επικίνδυνη η συγκεκριμένη πρακτική.

«Αφορά την εισπνοή όλων των ειδών υδρογονανθράκων. Ουσίες όπως οι μεταλλικές μπογιές περιέχουν έναν συγκεκριμένο υδρογονάνθρακα που μπορεί να έχει μεθυστική επίδραση στον οργανισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Συνήθως, ο συγκεκριμένος υδρογονάνθρακας που αναζητούν οι άνθρωποι στα μεταλλικά χρώματα είναι κάτι που ονομάζεται τολουόλιο και είναι μεθυστικό. Η βλάβη ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο το λαμβάνουν, πρόσθεσε. Η κατάχρηση του δε, μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, ακόμα και να αποβεί μοιραία», τόνισε.

Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις μπορεί να είναι η ασφυξία, η καρδιακή ανακοπή, ο πνιγμός, το κώμα, οι σπασμοί ή οι επιληπτικές κρίσεις. «Εάν δεν είστε προσεκτικοί, ιδίως όταν χρησιμοποιείτε σακούλα, μπορεί να εξαντλήσετε το οξυγόνο και ουσιαστικά να πεθάνετε από ασφυξία. Βάζετε πραγματικά τον εαυτό σας σε κίνδυνο» κατέληξε ο επιστήμονας.

Διαβάστε επίσης:

Δραματική αύξηση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων – Ξεκινούν από 5 χρονών

Ινδία: Κύκλωμα εξαπατούσε πολίτες και τους έστελνε να πολεμήσουν με τον ρωσικό στρατό

Ετικέτες

Documento Newsletter