Βρετανία: Οι φιλο-ισραηλινές θέσεις των Εργατικών τους «στοίχισαν» τέσσερις έδρες – Ποιοι υποψήφιοι υπέρ των Παλαιστινίων εκλέχθηκαν

Βρετανία: Οι φιλο-ισραηλινές θέσεις των Εργατικών τους «στοίχισαν» τέσσερις έδρες – Ποιοι υποψήφιοι υπέρ των Παλαιστινίων εκλέχθηκαν

Το Εργατικό Κόμμα έχασε τέσσερις έδρες από ανεξάρτητους υποψηφίους υπέρ των Παλαιστινίων, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα Guardian, σχολιάζοντας ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στη Μέση Ανατολή έπληξε μια κατά τα άλλα χαρούμενη νύχτα για το κόμμα του Κιρ Στάρμερ.

Ο Τζόναθαν Άσγουορθ, ο σκιώδης υπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου του κόμματος, φαίνεται πως «πλήρωσε» την αύξηση της υποστήριξης προς φιλοπαλαιστίνιους υποψηφίους σε αστικές περιοχές, την ίδια στιγμή που το Εργατικό Κόμμα λάμβανε όλο και περισσότερο φιλοϊσραηλινές θέσεις.

Ο Άσγουορθ έχασε την έδρα του στο Λέστερ Νότου από τον ανεξάρτητο Σοκάτ Άνταμ, ο οποίος είπε: «Αυτό είναι για τη Γάζα».

Στο Μπλάκμπερν, την εκλογική περιφέρεια που κάποτε κατείχε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τζακ Στρο, η Κέιτ Χόλερν των Εργατικών έχασε με 132 ψήφους από τον ανεξάρτητο Αντνάν Χουσεΐν. Στο Dewsbury και Batley, η Heather Iqbal, πρώην σύμβουλος της σκιώδους καγκελαρίου, Rachel Reeves, έχασε με σχεδόν 7.000 ψήφους από τον Iqbal Mohamed. Και στο Birmingham ο πρώην βουλευτής των Εργατικών Khalid Mahmood έχασε από τον ανεξάρτητο Ayoub Khan.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ δέχθηκε έντονη κριτική για τις δηλώσεις του ότι το Ισραήλ είχε το δικαίωμα να αποκλείσει το ρεύμα και το νερό από τους αμάχους στη Γάζα. Η οργή αυξήθηκε όταν το κόμμα αρνήθηκε να υποστηρίξει μια πρόταση του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της άρνησης του Ανώτατου Δικαστηρίου να αμνηστεύσει τον Κάρλες Πουτζντεμόν

Κύπρος: Οργή Χριστοφίδη για κουκούλωμα του σκανδάλου διαβατηρίων – «Καταγγέλλω τον Αναστασιάδη και μου απαντούν ότι δεν είναι υπό διερεύνηση!»

Ρωσία: Η Παγκόσμια Τράπεζα την αναβάθμισε σε χώρα υψηλού εισοδήματος

Η επόμενη ημέρα για τη Βρετανία μετά τους Τόρις και τους… Νέους Εργατικούς

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ: Ο δικηγόρος που σάρωσε στις εκλογές στη Βρετανία

Ιστορική εκλογή Κόρμπιν: Ισοπέδωσε Εργατικούς και Συντηρητικούς ως ανεξάρτητος υποψήφιος – Έσπασε η παράδοση από το 1937

Politico: Τι θα συμβεί εάν ενωθούν Λεπέν και Μελόνι;

Ρωσία: Στη Μόσχα ο Όρμπαν – Αντιδράσεις χωρίς τέλος από την ΕΕ για την επίσκεψη

Μετά τη νίκη των Εργατικών στη Βρετανία τι θα ψηφίσουν οι Γάλλοι; – Τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter