Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ ζητά χρόνο για την ανοικοδόμηση της χώρας

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ ζητά χρόνο για την ανοικοδόμηση της χώρας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ θα προσπαθήσει σήμερα από το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος να πείσει τους Βρετανούς να του δώσουν χρόνο για να «ανοικοδομήσει» τη χώρα, την ώρα που η κυβέρνησή του εμπλέκεται σε σκάνδαλο για σειρά από δώρα που έχουν λάβει μέλη της.

Ο 62χρονος Στάρμερ, που βρέθηκε στην πρωθυπουργία μετά τη μεγάλη νίκη των Εργατικών στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου, θα πάρει τον λόγο στις 14:00 στο Λίβερπουλ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Εργατικοί διεξάγουν το ετήσιο συνέδριό τους ευρισκόμενοι στην εξουσία. Όμως ενώπιον των χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματος και πολιτικών ο Στάρμερ αναμένεται να επιμείνει στο μήνυμά του υπέρ μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και υπέρ της σύνεσης, το οποίο επαναλαμβάνει συνεχώς μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία.

Η «εθνική ανανέωση» που υποσχέθηκαν οι Εργατικοί προϋποθέτει «μια κοινή μάχη», πρόκειται να δηλώσει σήμερα, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσίευσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Θα είναι δύσκολο βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα είναι το σωστό για τη χώρα μας. Και θα ωφεληθούμε όλοι», θα υπογραμμίσει την ώρα που η κυβέρνησή του εμπλέκεται σε σκάνδαλο για τα δώρα (ρούχα, εισιτήρια συναυλιών κ.ά.) που έχουν δεχθεί μέλη της, ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Στάρμερ.

Η υπόσχεση για καλύτερες ημέρες θα ικανοποιήσει αυτούς που του ζητούν να παρουσιάσει μια καλύτερη προοπτική;

«Ο Κιρ Στάρμερ θα πρέπει να παρουσιάσει ένα όραμα (…) Τι είναι αυτό που υπερασπίζεται η κυβέρνηση των Εργατικών, την ώρα που μέχρι τώρα μιλά κυρίως για τρύπα (στα δημόσια οικονομικά) ύψους 22 δισεκ. λιρών, την οποία κληρονόμησε» από τους Συντηρητικούς, σχολίασε ο Τζόναθαν Τονγκ καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Θα πρέπει να είναι «λίγο πιο ριζοσπάστης, διαφορετικά οι άνθρωποι θα πουν ‘ποιος ο λόγος που αντικαταστήσαμε μια συντηρητική κυβέρνηση με μια κυβέρνηση Εργατικών’ αν κάνουν σε γενικές γραμμές τα ίδια», πρόσθεσε.

Ο νέος προϋπολογισμός, που θα παρουσιαστεί στις 30 Οκτωβρίου, είναι ένα κρίσιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αν και ο Στάρμερ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα είναι «οδυνηρός».

«Γνωρίζω ότι η κρίση κόστους ζωής έχει ρίξει ένα πέπλο» στην καθημερινότητα των ανθρώπων «που έχουν ανάγκη από μια ανάπαυλα και έναν κατευνασμό και ίσως για τον λόγο αυτόν να ψήφισαν το Εργατικό κόμμα», θα παραδεχθεί στην ομιλία του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Το σχέδιό μας δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει ποτέ. Άλλαξα το Εργατικό κόμμα για να το θέσω ξανά στην υπηρεσία των εργαζομένων. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε για τη Βρετανία. Αλλά δεν θα το κάνω με εύκολες απαντήσεις. Δεν θα το κάνω με ψεύτικες ελπίδες», αναμένεται να προειδοποιήσει ο Στάρμερ.

Διαβάστε επίσης

Γλυφάδα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης – Δεύτερη επίθεση σε 15 μέρες (Video)

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συνάντηση εξπρές στη Νέα Υόρκη – Τι θα συζητήσουν

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

Άννα Μισέλ-gate: Έκθετο το Μαξίμου για τα μαγειρέματα – Τα πορίσματα και η κόντρα Μαρινάκη – Μυλωνάκη

Καιρός: Με «30άρια» και αστάθεια μέχρι το απόγευμα – Πού θα βρέξει

Ελληνική Δημοκρατία των καρτέλ

Θείες και αµφιβολίες τρελές για τον Γιάννο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter