Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής στην Ε.Ε., την ενιαία αγορά ή την τελωνειακή ένωση

Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής στην Ε.Ε., την ενιαία αγορά ή την τελωνειακή ένωση
)

Ο Κιρ Στάρμερ επέμεινε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ενταχθεί εκ νέου στην ΕΕ, την ενιαία αγορά ή την τελωνειακή ένωση όσο ζει ο ίδιος, δίνοντας την πιο σταθερή υπόσχεση ότι οι Εργατικοί δεν θα επιδιώξουν πολύ στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη για όσο διάστημα είναι πρωθυπουργός.

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη –λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες – ότι δεν πιστεύει ότι η Βρετανία θα επιστρέψει σε κανένα από τα τρία μπλοκ όσο είναι εν ζωή, αποκλείοντας σχεδόν την επανένταξη ακόμη και αν κερδίσει μια δεύτερη θητεία στην εξουσία.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στη Βρετανία: Αλλαγή σελίδας, επιστρέφουν οι Εργατικοί – Η ώρα του exit poll, πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Τις τελευταίες ημέρες, ο ηγέτης των Εργατικών έχει αρχίσει να μιλάει πιο ελεύθερα για το τι θα κάνει το κόμμα του στην εξουσία, καθώς οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν ότι οδεύει προς μια σαρωτική νίκη. Είπε επίσης την Τετάρτη, για παράδειγμα, ότι θα επιδιώξει να παρατείνει το κοινοβουλευτικό χρονοδιάγραμμα αμέσως μετά τις εκλογές, ώστε να έχει περισσότερο χρόνο να νομοθετήσει πριν από το καλοκαίρι.

Ο Στάρμερ απέφυγε σε μεγάλο βαθμό να μιλήσει για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς οι Εργατικοί προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν το 2019, όταν αποξένωσαν τους ψηφοφόρους που αποχώρησαν από την ΕΕ υποσχόμενοι ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στη Βρετανία: Το τέλος του ονείρου του Brexit

Κάποιοι έχουν υποθέσει ότι αυτή η απροθυμία να μιλήσει για το θέμα υποκρύπτει την επιθυμία να επιδιώξει την επανένταξη στην τελωνειακή ένωση ή την ενιαία αγορά κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης θητείας των Εργατικών, κάτι που άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος δεν έχουν αποκλείσει. Ο Στάρμερ επέμεινε την Τετάρτη, ωστόσο, ότι δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να δει οποιεσδήποτε συνθήκες στις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανενταχθεί στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση όσο ζει, ο Στάρμερ δήλωσε: “Όχι. Δεν νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ήμουν πολύ σαφής σχετικά με το ότι δεν θα επανέλθω στην ΕΕ, στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση – ή την επιστροφή στην ελεύθερη διακίνηση”.

Επανέλαβε, ωστόσο, την άποψή του ότι οι Εργατικοί θα μπορούσαν να επιτύχουν καλύτερες εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ σε ορισμένους κλάδους. “Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία από την κακή συμφωνία που πετύχαμε υπό τον Μπόρις Τζόνσον στο εμπορικό μέτωπο, στην έρευνα και την ανάπτυξη και στην ασφάλεια”, είπε

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Ανοίγει έντονα η συζήτηση για υποχρεωτική στράτευση και για επέκταση της θητείας και στις γυναίκες

Εκλογές στη Γαλλία: Αυξάνονται τα αστυνομικά μέτρα – Δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία η Λεπέν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το «γαλλικό Εξκάλιμπερ» – Ήταν καρφωμένο σε βράχο για πάνω από 1.300 χρόνια (Video)

Η Μόσχα στηρίζει ανοικτά τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν – Η ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Εκλογές στη Βρετανία: Το τέλος του ονείρου του Brexit

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter